Χάνει την ελκυστικότητα του το Χρηματιστήριο της Αθήνας, λέει το Bloomberg

Η αυλαία αρχίζει να “πέφτει” μετά τη θεαματική στροφή της Ελλάδας στα μάτια των διεθνών επενδυτών μετοχών εκτιμά άρθρο του Bloomberg που αναφέρεται στην πτώση του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ο δείκτης με την καλύτερη απόδοση στην Ευρώπη το 2013, μετά και τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους στον κόσμο, είναι σήμερα ένας από τους δείκτες με τη χειρότερη απόδοση, έχοντας χάσει έως και 21% της αξίας του, εν μέσω πτώσης τραπεζικών μετοχών, όπως η Τράπεζα Πειραιώς και η Eurobank. Η πτώση των μετοχών “ψαλιδίζει” τις αποδόσεις που από τις αρχές του 2012 προσέγγισαν το 200% με τη στήριξη των επενδύσεων από hedge funds, όπως η Paulson & Co. και η Third Point.

Μετοχές με τριπλάσια αποτίμηση σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη έχουν μέχρι στιγμής βρει στήριξη σε μια οικονομία που ετοιμάζεται να εξέλθει από μια ύφεση διάρκειας έξι ετών, σχολιάζει ο Peter Ganry, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής μετοχών της Saxo Bank. Πλέον οι επενδυτές αναζητούν ευκαιρίες σε άλλες αναδυόμενες αγορές, καθώς οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία, το μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Ελλάδας, πλήττουν τις επιχειρήσεις.

“Η Ελλάδα ήταν το επίκεντρο των συναλλαγών πέρυσι, αλλά δεν νομίζω πως θα είναι και το χρόνου”, εκτίμησε ο Garnry, “Οι επενδυτές που αναζητούν καλές αποδόσεις, θα πρέπει να κοιτάξουν αλλού”.

SHARE