ΧΡΥΣΟΣ: ΠΤΩΣΗ ΣΧΕΔΟΝ 2% – ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟ ΔΟΛΑΡΙΟ- ΤΙ “ΒΛΕΠΕΙ” Η SAXO BANK

(upd)Πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές του χρυσού, λόγω του ισχυρού δολαρίου και καθώς οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι επενδυτές θα εξακολουθήσουν να ρευστοποιούν την ισχυρή άνοδο που έχει καταγράψει το πολύτιμο μέταλλο από τις αρχές του έτους.

Το συμβόλαιο παράδοσης Απριλίου, υποχώρησε 1,9% ή 24,80 δολ. στα 1.311,20 δολ/ουγγιά, μετά την άνοδο της Παρασκευής.

Την περασμένη εβδομάδα, ο χρυσός έχασε 3,1%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Νοέμβριο του 2013.

Η Saxo Bank αναφέρει σε έκθεσή της: 

Ο χρυσός άγγιξε τα 1,400 δολάρια ανά ουγκιά κατά το δημοψήφισμα της Κριμαίας την περασμένη Δευτέρα και, ενώ έπειτα κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 6 μηνών καθώς οι φόβοι για πιθανή κλιμάκωση των εντάσεων απομακρύνθηκαν.

Σχεδόν 13 μήνες μετά από την αναφορά μας στον τεχνικό σχηματισμό “Death Cross” στον χρυσό, παρατηρήσαμε κατά την περασμένη εβδομάδα το σχηματισμό ενός “Golden Cross”. Αυτός ο σχηματισμός προκύπτει όταν ο κινητός μέσος όρος των 50 ημερών διασπάσει ανοδικά τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών, είναι αρκετά σπάνιος και υποδηλώνει μεταβολή της υφιστάμενης τάσης.

Οι στηρίξεις πλέον εντοπίζονται στα 1,322 και 1,297 δολάρια ανά ουγκιά και εάν συνδυάσουμε τις εξελίξεις στην Ουκρανία με τον ανωτέρω τεχνικό σχηματισμό, τότε μάλλον οι επενδυτές θα παραμείνουν θετικοί ως προς τις προοπτικές του πολύτιμου μετάλλου, τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο. 

SHARE