ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Διεκόπη για τις 15 Μαϊου η δίκη – Από τον Σεπτέμβριο στο Εφετείο

Για την Παρασκευή 15 Μαΐου διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής, ενώ κατά τη σημερινή διαδικασία τέθηκε και πάλι το θέμα της μεταφοράς, με τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής να προσκομίζουν στο δικαστήριο τη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, ότι εάν η πρόεδρος το κρίνει απαραίτητο, η δίκη μπορεί να μεταφερθεί.

Ωστόσο η πρόεδρος του δικαστηρίου δεν θα υποβάλει σχετικό αίτημα, η δίκη θα συνεχιστεί το καλοκαίρι στον Κορυδαλλό το καλοκαίρι, και τον Σεπτέμβριο θα μεταφερθεί στο Εφετείο της Αθήνας.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού. Την ανάγκη μεταφοράς της δίκης από τον Κορυδαλλό στο Εφετείο είχε τονίσει στις 7 Μαΐου ο  συνήγορος πολιτικής αγωγής Κώστας Παπαδάκης σημειώνοντας πως «Αναδείχθηκε η δυσλειτουργία της αίθουσας και η επικινδυνότητα της περιοχής για τη δημόσια ασφάλεια».

Σημειώνεται πως λόγω της διεξαγωγής της δίκης, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, με απόφαση του δήμου Κορυδαλλού, όλα τα σχολεία της πόλης και οι παιδικοί σταθμοί.

Ο δήμαρχος του Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης θα θέσουν εκ νέου στην έδρα του δικαστηρίου το αίτημα για μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής εκτός Κορυδαλλού, με βάση τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από τη χθεσινή συνάντησή τους με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο.  Σύμφωνα με τον δήμο Κορυδαλλού, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμη μία νέα αίθουσα δικαστηρίου που θα φιλοξενήσει τη δίκη της Χρυσής Αυγής και ότι στο μεσοδιάστημα θα υπάρξουν προσπάθειες ώστε η δίκη να συνεχιστεί στο Εφετείο.

SHARE