ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Πανικός εν μέσω σπέκουλας για Grexit και χρεοκοπία

 xa ptwsh«Πανικό» στο Χρηματιστήριο της Αθήνας προκάλεσε το νέο μπαράζ δημοσιευμάτων για επικείμενη χρεοκοπία και έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Με πτώση έκλεισε και πάλι το ελληνικό χρηματιστήριο διαγράφοντας τα πρωινά κέρδη, καθώς παρά τη χθεσινή παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα δεν λέει να κοπάσει το μπαράζ δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για χρεοκοπία και έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.  

Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε 3,00% στις 729,81 μονάδες με φόντο τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για χρεοκοπία.

Από τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ(+2,19%), του ΟΛΠ(+2,16%) και της Τέρνα Ενεργειακή(+0,43%).

Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν oι μετοχές της Εθνικής(-6,13%), της Μυτιληναίος(-5,25%), της Alpha Bank(-5,00%), της Aegean Airlines(-4,86%), της Jumbo(-4,22%) και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ(-4,11%).

 

Πάντως οι αναλυτές εκτιμούν ότι η εν λόγω ημερομηνία έχει «καεί» καθώς δεν αναμένεται να υπάρξει συμφωνία, με την επόμενη ημερομηνία – ορόσημο να τοποθετείται στις 11 Μαΐου.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε ότι η αδιαλλαξία των Ευρωπαίων μπορεί να οδηγήσει στη χρεοκοπία της Ελλάδας, η οποία σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί λύση, όπως τόνισε.

SHARE