Φ. Πιπιλή κατά Αμβρόσιου: “Ματάκιας ο παππούλης…”

Με σκληρή γλώσσα απάντησε η Φωτεινή Πιπιλή στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της ο μητροπολίτης Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, με δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM».

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε πως στην φωτογραφία που ανήρτησε ο σεβασμιότατος στο προσωπικό του ιστολόγιο δεν φαίνεται το ντεκολτέ της ενώ σημείωσε πως το όλο ζήτημα ανακινήθηκε από «κάποιον χρυσαυγίτη οπαδό του».

«Δεν είναι της παρούσης, αλλά της παρελθούσης. Ένα έχω να πω για τον παππούλη: ματάκιας, μεταξύ μας! Δεν φαίνεται καν το ντεκολτέ στη φωτογραφία. Κάποιος χρυσαυγίτης οπαδός του το είπε, αλλά ματάκιας απεδείχθη, όταν είδε ντεκολτέ που δεν υπάρχει. Κάποιο πρόβατο του ποιμένος, χρυσαυγίτης, είδε ντεκολτέ που δεν υπάρχει.

Διότι αν είδαν το δικό μου ντεκολτέ, ε, εντάξει! Και ο φωτογράφος, άλλη φορά, παράκληση, διότι είναι καλά τα παιδιά, αν δεν βλέπουν κάτι, γιατί πάνε να βγάλουν φωτογραφία; Ματάκιας λοιπόν ο παππούλης. Μόνο έτσι μπορώ να συμπεριφερθώ. Ας διαβάσει τι του γράφουν στο amen.gr για τις κατάρες που εκστόμισε ιεράρχες. Και εδώ τελειώνω την ιστορία αυτή».

ΤΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ

Ο μητροπολίτης με άρθρο στο προσωπικό του ιστολόγιο απαντάει στην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τα όσα έγραψε στο twitter περί «φασιστοειδών», και περνάει στην αντεπίθεση κατηγορώντας την για παραβίαση του Συντάγματος αλλά και επικρίνοντας την για την εμφάνιση της.

Αναλυτικά η απάντηση του Μητροπολίτη Αμβρόσιου,

 

«Αγαπητή Κυρία Πιπιλή,

Σας παρακαλώ,

1. Να κοιτάξτε τα οίκου σας  πρώτα και να μη σπεύδετε σε υποδείξεις σε ζητήματα μη αρμοδιότητός σας, όπως συνηθίζετε μερικοί πολιτικοί να υποδεικνύετε σε άλλους, πολλώ μάλλον δε σε εκκλησιαστικά ζητήματα, γιατί εκτίθεσθε καταδεικνύοντας σοβαρότατη έλλειψη βασικών γνώσεων. Η καθαίρεση Αρχιερέως ομοτίμου και “ίσου προς ίσους” (primus inter pares) με τον Αρχιεπίσκοπο και τους συνεπισκόπους του Αρχιερείς,  δεν επιτάσσει  τόσο “δημοκρατικές” διαδικασίες όπως αυτές που επικαλείσθε,  όπως ειναι φερ ειπείν οι καθαιρέσεις ή διαγραφές  από τον πολιτικό αρχηγό της παράταξης που ανήκουν, των  εκλεγμένων από τους πολίτες  βουλευτών ,  επειδή είτε διαφωνούν με την πολιτική των μνημονίων ή της παρατάξεως,  ή τις πολιτικές αποφάσεις του κάθε αρχηγού. Η Εκκλησία δεν είναι “παράταξη πολιτική”αλλά Θεοίδρυτος Οργανισμός από τον ίδιον τον Χριστό και μόνος αρχηγός κεφαλή  είναι ο Αναστάς Θεάνθρωπος, Χριστός.

2.Να σέβεσθε το ΣΥΝΤΑΓΜΑ!    Υπηρετώντας την “Δημοκρατία” στο Κοινοβούλιο, εσείς καταδεικνύετε ανοίκεια με τις αρχές της Δημοκρατίας (π.χ. “ελευθερία της εκφράσεως” – πόσο μάλλον της ανεξάρτητης συνειδήσεως και δή πολιτικής) εξοικείωση με φασιστικές διαθέσεις και συμπεριφορές! Το Σύνταγμα μας παρέχει το δικαίωμα να εκφράζουμε ελευθέρως τη γνώμη μας, πόσο μάλλον οι Αρχιερείς που ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας δίδουμε τη νενομισμένη διαβεβαίωση διαφύλαξης του Συντάγματος, άμα τη εκλογή μας. Αν έχετε αντίρρηση, αντί να υποδεικνύετε πρωτίστως εσείς που θα πρεπε να την εγγυάσθε, αντιδημοκρατική συμπεριφορά κατηγορώντας για φασίστες αυτούς με τους οποίους διαφωνείτε αγνοώντας τα ισχύοντα, τεκμηριώστε την άποψή σας με επιχειρήματα, αφού ενημερωθείτε. Ο Δημοκρατικός Διάλογος ακόμη είναι συνταγματικά κατοχυρωμένος και τα εκκλησιαστικά κείμενα, νόμοι  και διατάξεις διατίθενται ευρέως στα βιβλιοπωλεία.

3.Προσπαθείστε παρακαλώ  να διορθώσετε τον τρόπο συμπεριφοράς των κ.κ.Βουλευτών μέσα στο Κοινοβούλιο. Λίγες ημέρες πρίν από πολύ υψηλόβαθμα πρόσωπα της Βουλής ακούσθηκαν χυδαίες ύβρεις!  Ντρέπομαι να μεταφέρω εδώ τις λέξεις, που ακούσθηκαν εκεί! Σας παραπέμπω στην εφημερίδα “kontra news” της 1ης Απριλίου.

4.Τέλος, εκτός από την λεκτική συμπεριφορά, παρακαλούμε  να προσέξετε ολίγον και για την αξιοπρεπή εφάμιλλη του αξιώματος που ψηφοφόροι σας εμπιστεύτηκαν, σύνολη παρουσία σας. Διοτι εκτός από τις κακές λέξεις υπάρχουν και κακές εμφανίσεις! Το ντύσιμό σας, όπως παρουσιάζεσθε στην παραπάνω φωτογραφία σας, δεν σας τιμά! Ντυθήτε, λοιπόν, πρώτα σεμνά και με αξιοπρέπεια! Έπειτα ελάτε να διορθώσετε τον τρόπο της εκφράσεώς μου.  Τελεία και παύλα οι κουβέντες μου μαζί σας!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!».

 

SHARE