Φωτιές σε Λιβανάτες Φθιώτιδας, Αμφιλοχία, Θάσο και Κυνουρία – Δεν απειλούνται σπίτια

Έξι πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την κατάσβεσή τους, αλλά οι άνεμοι κάνουν δύσκολο το έργο τους.

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που ξέσπασε στη Καλλιράχη Θάσου, κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη ενάντια στους ισχυρούς ανέμους.

Φωτιά εκδηλώθηκε και στα Κάτω Κούτρουφα Κυνουρίας, περίπου στις 12.30 το μεσημέρι και είναι σε εξέλιξη. Εξαιτίας του ισχυρού αέρα που πνέει στην περιοχή, έχει πάρει διαστάσεις κι εξελίσσεται, κάνοντας στάχτη αγροτικές εκτάσεις με ελιές και δάσος με χαμηλή βλάστηση, δίχως να απειλεί σπίτια.

Στο σημείο βρίσκονται κι επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 15 οχήματα και 40 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα, δύο υδροφόρες των δήμων και εθελοντές πολίτες από τα Κούτρουφα και τα γύρω χωριά, ενώ κάνουν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη Καναντέρ και δύο αεροσκάφη Πεζετέλ.

Πυρκαγιά στη θέση Προφήτης Ηλίας που βρίσκεται ανάμεσα στις Λιβανάτες και την Αταλάντη στη Φθιώτιδα εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί της Παρασκευής. Από τη φωτιά, που δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, καίγονται ελιές και πουρνάρια. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη.

Φωτιά όμως ξέσπασε και στην περιοχή Μαλατέικο Βάλτου Αμφιλοχίας. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 3 αεροσκάφη.  Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, αλλά δυσκολεύει πολύ τις πυροσβεστικές δυνάμεις γιατί βρίσκεται σε χαράδρα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πλησιάσουν τα οχήματα.

Από την άλλη πλευρά καλύτερη είναι η κατάσταση στην περιοχή Μπάλα Αχαΐας, όπου μαινόταν πυρκαγιά από το βράδυ της Πέμπτης. Στο σημείο παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεσή της, αλλά τα αεροσκάφη έχουν αποχωρι, καθώς δεν κρινόταν απαραίτητη πια η συμμετοχή τους στην επιχείρηση.

SHARE