Φτώχεια για 146 εκατομμύρια ευρωπαίους πολίτες φέρνει η πολιτική της λιτότητας

«Τα επιθετικά μέτρα για περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση, την υγεία και την παιδεία, τα λιγότερα δικαιώματα των εργαζομένων και η άδικη φορολογία παγιδεύουν εκατομμύρια Ευρωπαίους σε ένα κύκλο φτώχειας, που μπορεί να διαρκέσει πολλές γενιές», δήλωσε η επικεφαλής του ευρωπαϊκού παραρτήματος της Oxfam, Νατάλια Αλόνσο. Η διεθνής οργάνωση κατά της φτώχειας Oxfam, προβλέπει ότι εάν η Ευρώπη συνεχίσει να εφαρμόζει αυτήν την πολιτική, 146 εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να βρίσκονται στα όρια της φτώχειας μέχρι το 2025.

«Το κύμα της οικονομικής λιτότητας που έχει σαρώσει την Ευρώπη απειλεί να προκαλέσει σοβαρές και μόνιμες ζημιές στο πολυπόθητο κοινωνικό μοντέλο της Ευρώπης», δήλωσε από την πλευρά του ο βραβευμένος με Νόμπελ και πρώην οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Τζόζεφ Στίγκλιτς.

Η Νατάλια Αλόνσο κάλεσε τους υπουργούς Οικονομικών της Ε.Ε., οι οποίοι θα συναντηθούν την Παρασκευή στη Λιθουανία, να αλλάξουν πορεία.

«Καλούμε τις ευρωπαϊκές χώρες να προασπιστούν ένα νέο οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο που θα επενδύει στους ανθρώπους, θα ενισχύει τη δημοκρατία και θα επιδιώκει τη δίκαιη φορολογία», τόνισε.

 

SHARE