Φινλανδός υπουργός ζητά να διαγραφεί μέρος του ελληνικού χρέους

 

Ο υπουργός Πολιτισμού της Φινλανδίας και επικεφαλής της Αριστερής Συμμαχίας Πάβο Αρινμάκι τόνισε ότι η διαγραφή του χρέους της Ελλάδας που προέκυψε από το πρώτο πακέτο στήριξης που έλαβε το 2010 είναι «πιο χρήσιμη» για τη χώρα μας από τη λήψη νέου δανείου, αντιδρώντας στην παραδοχή Σόιμπλε ότι η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί και τρίτο πρόγραμμα βοήθειας.
Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα της Αριστερής Συμμαχίας, ο Πάβο Αρινμάκι υπογράμμισε ότι επιθυμεί να γίνει σοβαρή συζήτηση για τη διαγραφή μέρους του χρέους της Ελλάδας, κυρίως του ποσού από το πρώτο δάνειο που της χορηγήθηκε το 2010, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο η χώρα θα καταφέρει να αντέξει τις οικονομικές πιέσεις και να βοηθήσει τους πολίτες της που βρίσκονται σε εξαιρετικά δεινή θέση.

Εκτίμησε ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα μπορούσε να βοηθήσει τους Έλληνες να ορθοποδήσουν. «Μπορούμε να δούμε ότι η κατάσταση της Ελλάδας είναι μη βιώσιμη» είπε ο Π. Αρινμάκι.

Ο υπουργός Πολιτισμού της Φινλανδίας τόνισε ότι μετά τη μερική διαγραφή του ελληνικού χρέους θα μπορούσε να τεθεί το ερώτημα εάν η Ελλάδα χρειάζεται νέο πακέτο βοήθειας.

Παράλληλα, άσκησε δριμεία κριτική για το πρώτο πρόγραμμα στήριξης που κατέληξε κυρίως στις τράπεζες.

SHARE