Φεύγει η Αλέκα Παπαρήγα – Οι επικρατέστεροι υποψήφιοι και οι εσωκομματικές ισορροπίες

(upd)Ύστερα από 22 χρόνια, η Αλέκα Παπαρήγα αφήνει το τιμόνι του ΚΚΕ. Σύμφωνα με την Καθημερινή, είναι πολύ κοντά στην απόφαση να μην είναι πάλι υποψήφια για γραμματέας.

Η κ. Παπαρήγα είχε προϊδεάσει γι’ αυτήν την επιλογή τους τελευταίους μήνες, με ασαφείς απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις.

Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι η Αλέκα Παπαρήγα έχει τον πλήρη έλεγχο των εσωκομματικών ισορροπιών. Ο Περισσός δέχθηκε έντονη κριτική το τελευταίο διάστημα για τους χειρισμούς του, από ιστορικά και προβεβλημένα στελέχη.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στελέχη όπως ο κ. Αντώνης Σκυλλάκος και ο δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη» κ. Νίκος Μπογιόπουλος, δεν «κατάφεραν» να εκλεγούν σύνεδροι στις οργανώσεις στις οποίες ανήκουν.

Tο θέμα της εκλογής του νέου γενικού γραμματέα θα διευθετηθεί το βράδυ της Κυριακής από τη νέα Κ.Ε., η οποία θα προκύψει από το συνέδριο. Καθώς είθισται γενικοί γραμματείς να γίνονται μέλη του Π.Γ., ως επικρατέστεροι υποψήφιοι για τη διαδοχή της κ. Παπαρήγα φέρονται οι Δ. Κουτσούμπας και Γ. Μαρίνος, ενώ έχει ακουστεί και το όνομα του Ν. Σοφιανού.

Το συνέδριο του ΚΚΕ θα ανοίξει τις εργασίες του με ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στις 10 π.μ. της Πέμπτης. Ηδη, χαιρετιστήρια μηνύματα αλληλεγγύης έχουν στείλει στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ 66 κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα από όλες τις ηπείρους.

SHARE