Φαρμακοποιοί: Ζητούν χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των οφειλών του ΕΟΠΥΥ

Την κατάρτιση χρονοδιαγράμματος, στο οποίο θα ορίζεται με σαφήνεια το πότε θα αποπληρωθούν οι παλιές οφειλές του ΕΟΠΥΥ, ζητούν οι φαρμακοποιοί.

Σε ανακοίνωση του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής καταγγέλλει πως πολλά μέλη του, τα οποία έχουν ήδη καταβάλει ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος για τα οφειλόμενα, έχουν «οδηγηθεί σε δανεισμούς και χρεοκοπίες» αναμένοντας την εξόφληση των χρεών του ΕΟΠΥΥ.

«Έχουμε χάσει το μέτρημα για να σας πούμε πόσες φορές η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ μας έχουν υποσχεθεί την πλήρη εξόφληση των χρεών περασμένων ετών προς τα φαρμακεία», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.

«Επειδή το θέμα αυτό μαζί με τις συνεχιζόμενες καθυστερήσεις των τρεχουσών οφειλών του οργανισμού σας, επιτείνει την τραγική κατάσταση των μελών μας, παρακαλούμε όπως μας δηλώσετε εγγράφως και εμπεριστατωμένα για το πότε επιτέλους θα προβείτε σε εξόφληση των παλαιών χρεών του Οργανισμού», καταλήγει η ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών απευθυνόμενος στον ΕΟΠΥΥ.

SHARE