Ανοίγουν τα φαρμακεία στην Αττική – Καταργούνται οι εφημερίες – Παραίτηση Θεοδοσιάδη από Ν.Δ.

Την αναστολή της απεργίας αποφάσισε ο φαρμακευτικός σύλλογος Αττικής, ενώ ο πανελλήνιος φαρμακευτικός σύλλογος προσανατολίζεται στην αναστολή των κινητοποιήσεων.

Έτσι, από αύριο Τρίτη τα φαρμακεία στην Αττική ανοίγουν, όμως από τις 2 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. οι φαρμακοποιοί του Λεκανοπεδίου θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Όπως ανακοίνωσε ο ΦΣΑ, παράλληλα, από αύριο, τα 11.000 φαρμακεία και για δύο μήνες τα φαρμακεία της δύναμης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, «μετατρέπονται σε 11.000 κέντρα, μέσω των οποίων θα ενημερώνονται οι Έλληνες πολίτες για την κατάλυση της Δημοκρατίας την κοινοβουλευτική εκτροπή και για τον ρόλο που έπαιξαν και παίζουν αυτοί που μετέτρεψαν την έκθεση του ΟΟΣΑ σε νόμο».

Προτάσεις Λουραντου

Να καταργηθούν οι εφημερίες τις Κυριακές και τις αργίες και να λειτουργούν μόνο τα απαραίτητα διανυκτερεύοντα προτείνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Αττικής Κώστας Λουράντος μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Ο κ. Λουράντος προτείνει ακόμα να ανοίξουν την Τρίτη τα φαρμακεία προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για την διάταξη του πολυνομοσχεδίου προτείνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Αττικής Κώστας Λουράντος κατά την συνεδρίαση των φαρμακοποιών που είναι σε εξέλιξη.

Οι φαρμακοποιοί αναμένεται σε λίγη ωρα να ψηφίσουν επί της πρότασης.

Παραιτείται από μέλος της Ν.Δ. ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου

Την παραίτησή του από μέλος της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, σημειώνοντας ότι η παράταξη που υπηρέτησε επί σειρά ετών δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις των καιρών.

Ειδικότερα, ο κ. Θεοδοσιάδης σημείωσε ότι η Ν.Δ. «δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις των καιρών, υπέκυψε στις πιέσεις της τρόικας και των μεγάλων συμφερόντων καταστρέφοντας 12.000 φαρμακοποιούς».

Παράλληλα, σημείωσε ότι το άρθρο του ΟΟΣΑ, που οδηγεί στην καταστροφή τον κλάδο των φαρμακοποιών, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ιδεολογία της παράταξής μας, όπως την καθόρισε ο μεγάλος ιδρυτής της ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

SHARE