Φίλης: Aκραίες ομάδες και στρατηγοί έδωσαν τον τόνο στο συλλαλητήριο

Meeting of the cabinet council, in the Greek Parliament, Athens, Greece on September 25, 2015. / Σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου, στη Βουλή, Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 2015.

H εξωτερική πολιτική δεν ασκείται με συλλαλητήρια  επεσήμανε ο Νίκος Φίλης, ενόψει και του νέου συλλαλητηρίου για το Σκοπιανό στην Αθήνα, στις 4 Φεβρουαρίου.

«Δεν ήταν ακραίοι όλοι οι άνθρωποι στο συλλαλητήριο, έχουν φόβους και φοβίες, η κυβέρνηση πρέπει να συνομιλήσει με όλους τους πολίτες», σημείωσε.

Έκανε δε λόγο για «κατηχητικό» και επίκληση του στρατού στο συλλαλητήριο. «Aκραίες ομάδες και στρατηγοί έδωσαν τον τόνο στο συλλαλητήριο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Φίλης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε επίσης ότι «το να πάνε στο συλλαλητήριο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι έξω από τις πολιτικές μας απόψεις».

Υπενθύμισε τη στάση του Αντώνη Σαμαρά, κάνοντας λόγο για «διπλωματική τραγωδία. «Είχε άλλη γραμμή από τον Μητσοτάκη. Ο Μητσοτάκης δεν μπόρεσε να εφαρμόσει τη γραμμή της κυβέρνησης» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Επίσημη θέση της κυβέρνηση είναι η συνθέτη ονομασία, πάγια θέση την τελευταία 25ετία, η κυβέρνηση έχει μια γραμμή, δεν έχει δύο» επέμεινε ο πρώην υπουργός.

Παραδέχθηκε πάντως ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας «είναι σαφές ότι αποκλίνει, (σε περίπτωση συμφωνίας) η Βουλή θα ψηφίσει, η χώρα έχει Σύνταγμα, εκεί θα τοποθετηθούν τα κόμματα».

SHARE