Φήμες για συμφωνία Σ. Αραβίας-Ρωσίας αυξάνει την τιμή του πετρελαίου

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Interfax, που επικαλείται το Bloomberg, οι Σαουδάραβες και οι Ρώσοι συναίνεσαν στο να κρατήσουν σταθερή την παραγωγή, προκαλώντας σήμερα άνοδο του πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, υψηλό 2016 αγγίζει το brent ξεπερνώντας τα 44 δολάρια το βαρέλι μετά από ειδήσεις που φέρουν την Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία να έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε ένα πάγωμα της παραγωγής ανεξάρτητα από τα εάν θα συμμετάσχει στο σχέδιο για την αντιμετώπιση του πλεονάσματος της προσφοράς.

Τα μέλη του ΟΠΕΚ και παραγωγοί που δεν μετέχουν στον Οργανισμό, όπως η Ρωσία, θα συναντηθούν την Κυριακή στην Ντόχα του Κατάρ για να συζητήσουν το “πάγωμα” της παραγωγής. Ωστόσο ο Ρώσος υπουργός πετρελαίου αρνήθηκε να σχολιάσει.

Το συμβόλαιο brent παραδόσεως Ιουνίου κερδίζει 1,48 δολ. ή 3,46% και διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή στο ICE του Λονδίνου στα 44,31 δολάρια το βαρέλι. Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το συμβόλαιο αργού WTI παραδόσεως Μαΐου ενισχύεται κατά 1,23 δολ. ή 3,05% και διαπραγματεύεται στα 41,59 δολάρια το βαρέλι. petrelaio-570

SHARE