ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Έλυσε τη σιωπή του – Δείτε τι είπε για την Προεδρία της Δημοκρατίας (VIDEO)

 

<b>Φώτης Κουβέλης</b><br>«Η έρευνα για τη Siemens απαξιώνει το πολιτικό σύστημα»O Φώτης Κουβέλης τοποθετήθηκε για πρώτη φορά δημόσια σχετικά με τα σενάρια περί υποψηφιότητάς του για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ.

Μη αποκλείοντας κανένα ενδεχόμενο, επανέλαβε τη θέση του ότι το θέμα δεν είναι του παρόντος και πώς θα πρέπει να αντιμετωπισθεί στον κατάλληλο χρόνο και σε συνάρτηση με την πολιτική συγκυρία που θα διαμορφωθεί και τις ασκούμενες πολιτικές. Ζήτησε δε να σταματήσει το μικροκομματικό παιχνίδι, όπως είπε, με τους θεσμούς.

«Πρώτον, κανένα παιχνίδι με τους θεσμούς δεν είναι αποδεκτό. Κανένα κομματικό μικροσυμφέρον δεν μπορεί να κατισχύσει των θεσμών. Η ελληνική δημοκρατία είναι μία ώριμη δημοκρατία που έχει σταδιακά κατακτήσει με το χρόνο το επίπεδο. Δεύτερον, το θέμα της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας είναι ζήτημα ευρύτερων συναινέσεων. Θα κριθεί στον κατάλληλο χρόνο και αυτός ο χρόνος δεν είναι τώρα. Τρίτον, το ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας θα κριθεί σε συνάρτηση με τις πολιτικές που ασκούνται».

http://www.dailymotion.com/video/x24vxv2_%CE%BAo%CF%85%CE%B2%CE%B5%CE%BB%CE%B7%CF%83-%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7_news

SHARE