“ΦΥΓΕΤΕ”!

 

«Δώστε μία και μόνη εντολή στη συγκυβέρνηση της υποτέλειας: Φύγετε!». Με αυτό το σύνθημα στην ομιλία του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας, έδωσε το στίγμα για το διακύβευμα των ευρωεκλογών στην παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών του κόμματος.Ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε πως στη διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του 2009, “περιγράψαμε λέξη προς λέξη το σχέδιο των αγορών και της συντηρητικής ευρωπαϊκής νομενκλατούρας, που οδήγησε στην τεράστια οικονομική κρίση. Που εξελίχθηκε σε μια πρωτοφανή στην αγριότητά της επέλαση εναντίον όσων κατέκτησαν οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι και οι ευρωπαϊκοί λαοί με αγώνες και θυσίες. Τότε είπαμε: αυτή δεν είναι η Ευρώπη που οραματιζόμαστε. Είπαμε: δεν μοιραστήκαμε τα κέρδη σας, δεν θα πληρώσουμε την κρίση σας! Ζητήσαμε μαζί με τις δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και την ευρωομάδα μας να αλλάξουμε το τοπίο!».

Ο κ. Τσίπρας επίσης υπογράμμισε ότι “η Ευρώπη της κυρίας Μέρκελ δεν είναι η δική μας Ευρώπη”.

Είπε ακόμη πως από την περιοδεία του στην Ευρώπη διαπίστωσε ότι “η Ελλάδα, που οι κρατούντες ήθελαν, με τα μνημόνια, να κρεμάσουν το κεφάλι της στο φανοστάτη του Βερολίνου, προς γνώση και συμμόρφωση των υπολοίπων, έχει γίνει χώρα-σύμβολο της αντίστασης. Όπως κάποτε…”.

Έθεσε, δε, ξανά το δίλημμα “με τη Μέρκελ ή με την αριστερά; Με τα μνημόνια μέχρι το 2040 ή με μια γενναία και αποφασιστική φυγή προς τα μπρος με το πρόγραμμα σωτηρίας και ανάπτυξης που προτείνει η Αριστερά;”.

SHARE