ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ-ΕΚΛΟΓΕΣ: Έχασαν οι συντηρητικοί – Νέος Πρωθυπουργός ο Γ.Σιπίλα

 

Φινλανδία: Ήττα για τον πρωθυπουργό Αλεξάντερ Στουμπ στις βουλευτικές εκλογέςΟ συντηρητικός πρωθυπουργός Αλεξάντερ Στουμπ αναγνώρισε  τη νίκη του κόμματος του Κέντρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τις χθεσινές βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στη Φινλανδία.

 Με τη νίκη του κόμματος του Κέντρου επόμενος πρωθυπουργός αναμένεται ότι θα είναι ο 53άχρονος βουλευτής Γιούχα Σιπίλα, πρώην επιχειρηματίας .

«Αναγνωρίζω ότι νίκησε το Κέντρο. Συγχαρητήρια», δήλωσε ο Στουμπ στο δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό Yle, μιάμιση ώρα μετά το κλείσιμο της κάλπης.

Σύμφωνα με τις προβολές του δημόσιου φινλανδικού τηλεοπτικού δικτύου YLE στις 23:00 (ώρα Ελλάδας) επί του 95,7% των ψήφων, το Κέντρο καταλαμβάνει τις 49 από τις 200 έδρες της επόμενης Βουλής της Φινλανδίας.

Το κόμμα των Φινλανδών (ως πρότινος ονομαζόταν κόμμα των Αληθινών Φινλανδών) αναμένεται να είναι δεύτερο με 38 έδρες, μπροστά από τους συντηρητικούς οι οποίοι προβλέπεται ότι θα καταλάβουν 37 και τους σοσιαλδημοκράτες που αναμένεται να καταλάβουν 34 έδρες.

 

Φινλανδία: Συνεργασίες «ψάχνει» ο νικητής των εκλογών Γιούχα Σιπίλα

SHARE