ΟΜΠΑΜΑ: Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΗΣ – ROSSIYA BANK: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ

[UPD] «Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ είναι ενωμένες για να στηρίξουν την ουκρανική κυβέρνηση και τους Ουκρανούς. Είμαστε ενωμένοι για να επιβάλουμε στη Ρωσία το τίμημα των ενεργειών στις οποίες προέβη μέχρι τώρα», δήλωσε ο Μπαρακ Ομπάμα μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε στο Άμστερνταμ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έφθασε τη Δευτέρα στην Ολλανδία για συναντήσεις κορυφής, μία από τις οποίες, η σύνοδος κορυφής της Ομάδας των G7, θα είναι αφιερωμένη στην κρίση στην Ουκρανία.

Προτεραιότητα δίνεται στο θέμα των κυρώσεων κατά της Μόσχας, η οποία είναι πιθανόν να αποκλεισθεί από την Ομάδα των 8 (G8), κατά τη συνάντηση κορυφής των ηγετών.

Σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύθηκε την Κυριακή στην ολλανδική εφημερίδα De Volkskrant, ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι «κανείς δεν μπορεί να θέτει εν αμφιβόλω τη δέσμευση των ΗΠΑ ως προς την ασφάλεια της Ευρώπης».

ΚΡΙΜΑΙΑ: ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Το σύνολο των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων αποσύρεται από την Κριμαία με απόφαση της ηγεσίας της χώρας.

Ο ασκών χρέη προέδρου της Ουκρανίας Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ έδωσε εντολή στο ουκρανικό υπουργείο Άμυνας να αποσύρει τις στρατιωτικές δυνάμεις από το έδαφος της Κριμαίας, εξαιτίας των απειλών των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων κατά των μελών των ουκρανικών δυνάμεων και των οικογενειών τους.

Μιλώντας στο ουκρανικό κοινοβούλιο μετά την επίθεση των ρωσικών δυνάμεων κατά της ουκρανικής ναυτικής βάσης κοντά στην Φεοντόσια, ο κ. Τουρτσίνοφ ανακοίνωσε ότι το Συμβούλιο Εθνικής Αμύνης και Ασφαλείας ζήτησε από το υπουργείο Άμυνας για την αναδιάταξη των στρατιωτικών δυνάμεων στην Κριμαία και την απομάκρυνση των οικογενειών τους.

Rossiya: Τέλος στις πληρωμές σε ξένο συνάλλαγμα

Έκκληση προς τους πελάτες της να απόσχουν από πληρωμές σε ξένο συνάλλαγμα σε λογαριασμούς της, απηύθυνε η τράπεζα Rossiya, με έδρα την Αγία Πετρούπολη. Το μέτρο δεν αφορά πληρωμές σε ρούβλια.

Η ρωσική τράπεζα ήταν μεταξύ των στόχων μιας σειράς κυρώσεων που επιβλήθηκαν από την Ουάσιγκτον μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Η Rossiya διαθέτει στοιχεία ενεργητικού ύψους 10 δισ. δολαρίων και στους πελάτες της συγκαταλέγονται πολλοί Ρώσοι ανώτατοι αξιωματούχοι.

SHARE