‘Υστατες προσπάθειες για λύση – Τηλεδιάσκεψη τη νύχτα Τσίπρα-Μέρκελ- Ολάντ

Τηλεδιάσκεψη είχε αργά το βράδυ της Πέμπτης για μιάμισι περίπου ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Η τηλεδιάσκεψη έλαβε χώρα σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα, όπως ανέφεραν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, με τον κ. Τσίπρα να εκφράζει τη θέση ότι η πρόταση των θεσμών δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για συμφωνία, αφού δεν λαμβάνει υπόψη τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων που έλαβε χώρα τους τελευταίους μήνες στις Βρυξέλλες.

Αντίθετα η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης αντανακλά το κοινό έδαφος, όπως αποτυπώθηκε στις διαπραγματεύσεις, τόνισαν οι ίδιοι κύκλοι.

Παράλληλα, εκφράστηκε η αισιοδοξία ότι σύντομα θα υπάρξει αμοιβαία επωφελής συμφωνία.

 

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕΡΚΕΛ, ΟΛΑΝΤ, ΝΤΡΑΓΚΙ, ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΚΑΙ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ

Nέα σύσκεψη κορυφής θα έχουν οι δανειστές της Ελλάδας, καθώς τη Δευτέρα αναμένεται να συναντηθούν στο Βερολίνο οι Μέρκελ, Ολάντ, Ντράγκι, Γιούνκερ και Λαγκάρντ.

Eιδικότερα, οι δανειστές θα συναντηθούν εκ νέου τη Δευτέρα στο Βερολίνο, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους απέναντι στην Ελλάδα, μετά την αποτυχημένη έκβαση των διαπραγματεύσεων την Τετάρτη ανάμεσα σε Τσίπρα και Γιούνκερ.

Οι δανειστές είχαν πραγματοποιήσει ανάλογη συνάντηση και την προηγούμενη Δευτέρα, καθορίζοντας την πρόταση – συμφωνία, που παρουσίασαν στην ελληνική πλευρά.

 

SHARE