Κόβει 1600 “ύποπτες” συντάξεις ο ΟΑΕΕ

«Ύποπτες» χαρακτηρίζονται 1.648 περιπτώσεις από τις συνολικά 114.288 συντάξεις αιτία θανάτου που καταβάλλει ο ΟΑΕΕ, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των διασταυρώσεων στα σχετικά μητρώα συνταξιούχων (χήροι / χήρες, άγαμες θυγατέρες, ανήλικα τέκνα).

Οι διασταυρώσεις αφορούν 499.803 συντάξεις εκ των οποίων οι 265.692 χορηγούνται από το ΙΚΑ, οι 119.823 αφορούν το Δημόσιο και 114.288 συντάξεις αφορούν τον ΟΑΕΕ.

Για τις 1.648 περιπτώσεις που χαρακτηρίστηκαν ως «ύποπτο» δείγμα θα διενεργηθούν άμεσα εντός 10 ημερών αυτοπρόσωποι έλεγχοι.

Αναφερόμενος στα ευρήματα των ελέγχων ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η στενή συνεργασία του υπουργείου Εργασίας με το υπουργείο Εσωτερικών αποδίδει καρπούς. Ήδη με τους πρώτους εσωτερικούς ελέγχους προχωράμε στο νοικοκύρεμα και αυτής της τελευταίας “γκρίζας” περιοχής στο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας μας και το σημαντικότερο χωρίς να ταλαιπωρούμε όλους τους ασφαλισμένους που λαμβάνουν σύνταξη αιτία θανάτου.

Στόχος μας είναι εντός του 2013, το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα να καταστεί ένα από τα πιο αξιόπιστα και σύγχρονα συστήματα ελέγχου συντάξεων ισοδύναμο με αυτά των πιο προηγμένων χωρών και να εξαλείψουμε κάθε μορφής παραβατικότητα και να φωτίσουμε κάθε γκρίζα ζώνη.

Σήμερα, αρχής γενομένης από τον ΟΑΕΕ, ξεκινούν αυτοπρόσωποι έλεγχοι στο “ύποπτο δείγμα”, ενώ τις επόμενες ημέρες θα έχουμε και τα αποτελέσματα των ελέγχων στο Δημόσιο και το ΙΚΑ».

SHARE