ΥΠΟΙΚ: Ν. Θεοχαράκης, Ν, Φράγκος και Μ. Χατζηθεοδώρου οι τρεις νέοι γ. γραμματείς

parousiasi-genikon-grammateon-upourgeiou-oikonomikon

Τους νέους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Οικονομικών παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο καθηγητής Νίκος Θεοχαράκης αναλαμβάνει καθήκοντα γενικού γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής και θα είναι εκείνος που θα εκπροσωπεί τη χώρα στο Euroworking Group.

o-genikos-grammateas-dimosionomikis-politikis-nikos-theoxarakis

Ο καθηγητής Νίκος Φράγκος αναλαμβάνει γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών και θα είναι αρμόδιος για τη διοίκηση του υπουργείου.

o-genikos-grammateas-oikonomikis-politikis-nikos-fragkos

Ο Μιχάλης Χατζηθεοδώρου αναλαμβάνει καθήκοντα γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, ενώ ο δικηγόρος Δημήτρης Κλούρας ορίστηκε γενικός γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας.

o-genikos-grammateas-pliroforiakon-sustimaton-mixalis-xatzitheodorou

Στις δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση, ο Νίκος Θεοχαράκης τόνισε ότι «έχουμε μια νωπή λαϊκή εντολή. Πρέπει να υπηρετήσουμε το νέο για να σταθούμε στο ύψος των προσδοκιών που έχει ο κόσμος. Θα ακολουθήσουμε το δρόμο που έχει χαράξει η κυβέρνηση.

Η πορεία θα είναι εντός των πλαισίων της νομιμότητας. Εστιάζουμε πρώτα στο κομμάτι της διαπραγμάτευσης, ο δρόμος είναι στρωμένος με αγκάθια.Αυτό που έχουμε να υποσχεθούμε είναι μια υπηρεσία στην υπηρεσία της νωπής εντολής της κυβέρνησης.

Ο Νίκος Φράγκος επισήμανε ότι «πρόθεσή μου είναι η χρήση των υπαλλήλων του υπουργείου για την παραγωγή μοντέλων και υλικών που θα χρειάζονται ο υπουργός και οι υπόλοιποι. Θέλουμε να φύγουμε από το μοντέλο των δεκάδων συμβούλων και από εκεί και πέρα βλέποντας και κάνοντας».

Ο κ. Χατζηθεοδώρου σημείωσε, για τον τομέα του, ότι «η πληροφορική έχει μπει για τα καλά στο δημόσιο, η αξιοποίησή της δεν είναι στο βαθμό που θα έπρεπε. Αυτό είναι ο στόχος μας να την κάνουμε το εργαλείο που πρέπει».

Ο ΥΠΟΙΚ Γιάνης Βαρουφάκης, παραδέχθηκε ότι υπήρξε μια καθυστέρηση στη διαδικασία διορισμού γραμματέων «διότι η διαπραγμάτευση είναι χρονοβόρα και γι’ αυτό επιλέξαμε να καθυστερήσουμε ώστε να γίνει σωστά».

SHARE