Τelegraph: Ασφαλιστικά μέτρα κατά των δανειστών εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση!

telegrpaphΗ Ελλάδα είναι πιθανόν να καταθέσει αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ώστε να σταματήσουν τόσο οι πιστωτές όσο και η Ε.Ε. να ενεργούν με τρόπο που παραβιάζει τα δικαιώματα που αναγνωρίζουν οι συνθήκες στην Ελλάδα, αναφέρει η βρετανική Telegraph, επικαλούμενη πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Χθες η εφημερίδα έγραφε ότι η αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να παρουσιάσει σχέδιο μέσα στις επόμενες ημέρες που προβλέπει χρεοκοπία ισλανδικού τύπου για την Ελλάδα και εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος της χώρας.

Ο αρθρογράφος της βρετανικής εφημερίδας, Ambrose Evans-Pritschard, επικαλούμενος πηγές μέσα από το κόμμα, ισχυρίζεται ότι το σχέδιο περιλαμβάνει μέτρα όπως έλεγχο κεφαλαίων και δημιουργία μιας κεντρικής τράπεζας που θα μπορεί να στηρίξει το νέο οικονομικό σύστημα.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, παρόλο που η εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος μπορεί να φαίνεται καλή στη θεωρία, ένα τέτοιο σύστημα θα ήταν ασύμβατο με τη συμμετοχή της χώρας στην ευρωζώνη και θα επέβαλε τη γρήγορη επιστροφή στη δραχμή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτά τα εμπιστευτικά πλάνα κυκλοφορούσαν από χέρι σε χέρι μέσα στο Σαββατοκύριακο και υποστηρίζονται από 30 βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας καθώς και από άλλες ακραίες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Ο δημοσιογράφος μάλιστα εκτιμά ότι και το εθνικινιστικό κόμμα των ΑΝΕΛ τάσσεται υπέρ της ρήξης με τους δανειστές.

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχε στη διαμόρφωση του σχεδίου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αυτή η προσέγγιση ξεπερνάει την Αριστερή Πλατφόρμα. Μιλάμε για σημαντικούς αριθμούς. Η ιδέα της παράδοσης μας τρομοκρατεί όλους. Δεν θα επιτρέψουμε στους εαυτούς μας θα στραγγαλιστούμε μέχρι θανάτου από την ευρωπαϊκή νομισματική ένωση.»

 

 

SHARE