Τ.ΚΟΥΡΑΚΗΣ-ΣΥΡΙΖΑ: Δηλώνεις Χριστιανός; Θα πληρώνεις φόρο για να πληρώνονται οι παπάδες!

Να απαλλαγεί το κράτος από την υποχρέωση να καταβάλλει τους μισθούς των ιερέων ζητά ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης και να επιβληθεί ειδικός φόρος σε όσους δηλώνουν χριστιανοί ώστε να πληρώνονται οι ιερείς.  Η πρόταση αυτή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ξεσήκωσε την αντίδραση της ΝΔ.

Ειδικότερα, συμμετέχοντας σε συνέδριο που διοργάνωσε η Θεολογική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου, με θέμα «Εκκλησία και Αριστερά», ο κ. Κουράκης πρότεινε μεταξύ άλλων για τη μισθοδοσία του κλήρου την επιβολή φόρου υπέρ της Εκκλησίας μόνο στους πολίτες που οικειοθελώς θα δηλώνουν χριστιανοί ορθόδοξοι.

Στην αντεπίθεση πέρασε η Νέα Δημοκρατία έπειτα από τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσου Κουράκη για επιβολή φόρο στους πιστούς.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Οι χαοτικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, χτύπησαν ξανά. Οι δηλώσεις του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη για την φορολόγηση όσων δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, προκαλούν έκπληξη, προβληματισμό και δικαιολογημένο αναβρασμό! Γιατί:

Πρώτον ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πιο δύσκολη συγκυρία για τον Ελληνικό λαό, ζητά την επιβολή νέου ειδικού φόρου, προφανώς για το σύνολο του πληθυσμού, μια που οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι στη χώρα μας ξεπερνούν το 90%.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον από τον ΣΥΡΙΖΑ να διευκρινίσει το ύψος του ειδικού φόρου και τον τρόπο καταβολής του.

Δεύτερον, ζητά την φορολόγηση των Ελλήνων ανάλογα με την πίστη τους, θέση που θυμίζει τα πιο σκληρά χρόνια των απολυταρχικών, σταλινικών καθεστώτων, όπου διώκονταν οι πιστοί, ή την Τουρκοκρατία, όπου και διώκονταν αλλά και φορολογούνταν κατ’ αποκλειστικότητα μόνον οι Χριστιανοί.

Τρίτον, είναι προφανές ότι κινείται εκτός των ορίων του Συντάγματος, αφού διαχωρίζει τους Έλληνες ανάλογα με την πίστη τους.

Τέταρτον, έστω με καθυστέρηση πολλών ετών, και με λάθος τρόπο, ανατρέπει την απόλυτη θέση του κόμματός του κατά της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες, αφού το θρήσκευμα θα είναι προσδιοριστικό χαρακτηριστικό για την φορολόγηση των πολιτών.

Περιμένουμε άμεσα από τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει το βασικότερο: Σε περίπτωση που οι χριστιανοί δεν πληρώσουν τον “ειδικό φόρο ΣΥΡΙΖΑ”, τι ποινή θα τους επιβάλει ο ίδιος; Επιτίμιο, αφορισμό ή κατάσχεση περιουσίας;».

SHARE