Τσακνής: Η ΕΡΤ θα λειτουργεί 11 Ιουνίου

αρχείο λήψης (1)

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ στην τελική ευθεία μπαίνει, όπως φαίνεται, το σχέδιο για την επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης καθώς σύμφωνα με το νέο πρόεδρό της Διονύση Τσακνή σε συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι με τον πρόεδρο και το γενικό γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), Δημήτρη Κουμπιά και Γιώργο Σαββίδη τόνισε πως η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει έως τις 11 Ιουνίου προσθέτοντας ότι για τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα προγραμματιστούν και εορταστικές εκδηλώσεις.

Ήδη έχουν αρχίσει οι διεργασίες για τη στελέχωση της ΕΡΤ, η οποία θα ολοκληρωθεί μετά τις σχετικές εισηγήσεις προς το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατάθεσης αιτήσεων επαναφοράς των εργαζομένων.

Ο κ. Τσακνής επανέλαβε τη βούληση που εξέφρασε και στην Επιτροπή της Βουλής για επαναλειτουργία όλων των περιφερειακών σταθμών, μετά την αναδιοργάνωσή τους.

Σε ό,τι αφορά στις αμοιβές, αποσαφήνισε ότι αυτές θα υπολογιστούν με βάση την ΚΥΑ του 2013 και την προϋπηρεσία όσων εργάζονταν στην ΕΡΤ, με αναγνώριση και της περιόδου του «μαύρου».

SHARE