Ν. Κοτζιάς: Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας

Στην Άγκυρα βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, για επαφές με τον πρόεδρο Ερντογάν και τον Τούρκο ομόλογό του, με στόχο τη σύσφιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου προειδοποιεί ότι η Αγκυρα δεν θέλει η Ελλάδα να γίνει «ασφαλές καταφύγιο» για πραξικοπηματίες, στο πλαίσιο κοινή συνέντευξής του με τον Ελληνα ομόλογό του κ. Νίκο Κοτζιά.

Παραθέτει επίσης ότι από τον Ιούλιο του 2016, όταν και έγινε απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, έχουν αιτηθεί ασύλου στην Ελλάδα, 995 άτομα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την συνάντησή του με τον κ. Ν. Κοτζιά, ο Τσαβούσογλου όσοι αιτούνται άσυλο πρέπει να αξιολογηθούν ώστε να διασαφηνιστεί αν έχουν σχέση με τον Γκιουλέν ο οποίος κατηγορείται πως ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Από την πλευρά του ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι οι αποφάσεις για τους αιτούντες άσυλο λαμβάνονται από το Ελληνικό νομικό σύστημα και δικαστικό σώμα και ως τέτοιες πρέπει να είναι σεβαστές.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε ως σημαντική τη Σύνοδο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο  στη Θεσσαλονίκη και επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.

 

SHARE