Τσίπρας σε Κυπριανού: “Ελλάδα και Κύπρος να σπάσουν τα δεσμά του Μνημονίου”

Ο κυπριακός λαός είναι αυτός που πρέπει να αποφασίζει για το μέλλον του, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή που είχε την Τρίτη με τον γ.γ. της ΚΕ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί αρωγός στις αποφάσεις του κυπριακού λαού και ιδιαίτερα στις προσπάθειες της αριστεράς στην Κύπρο να δημιουργήσει προϋποθέσεις εξόδου «απ΄ αυτή την ζοφερή κρίση».

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας είναι ανάγκη ο κυπριακός και ο ελληνικός λαός «να σπάσουν τα δεσμά, να ξεφύγουν από τον εφιάλτη των διαρκών εκβιασμών και του μνημονίου, να σταθούν στα δικά τους τα πόδια και τις δικές τους τις δυνάμεις»

Από την πλευρά του ο γ.γ. της ΚΕ του ΑΚΕΛ έκανε λόγο για αδιέξοδες πολιτικές στην Ε.Ε. που δεν ανταποκρίνονται στα συμφέροντα των λαών.

«Η Κύπρος γνώρισε το πιο σκληρό πρόσωπο της Ε.Ε. κάτω από την ηγεσία της Γερμανίας» είπε ο κ. Κυπριανού και σημείωσε πως η σκληρότητα των μέτρων που έχουν επιβληθεί σε βάρος της Κύπρου, «μας υποχρεώνουν να σκεφτούμε διάφορες εναλλακτικές επιλογές».

SHARE