Τσίπρας – Μητσοτάκης προετοιμάζονται για «μονομαχία« στη ΔΕΘ

tsipras kyriakos2Κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση ετοιμάζονται για σκληρή πολιτική αντιπαράθεση στην ΔΕΘ με αιχμή τις ομιλίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου και του προέδρου της ΝΔ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στις 17 Σεπτεμβρίου. 


Όπως αναφέρεται στα Νέα της Τετάρτης, στην κυβέρνηση έχουν αποφασίσει να διαψεύσουν τις προσδοκίες Μητσοτάκη για μια άτονη και ατεκμηρίωτη πολιτική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη και θα δώσουν έμφαση στο κοινωνικό κράτος (ΟΑΕΕ, ΕΚΑΣ, Υγεία) μη παραλείποντας και τον απολογισμό των πεπραγμένων της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Το Μαξίμου αποφάσισε και κατά τη διάρκεια του άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου να ανεβάσει τους τόνους απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση παρά το γεγονός πως η απόσταση των 10 δημοσκοπικών ποσοστιαίων μονάδων από τη ΝΔ δημιουργεί προβληματισμό.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέβασε τους αντιπολιτευτικούς τόνους με αφορμή τα μηνύματα που φθάνουν από τις Βρυξέλλες για βάλτωμα του ελληνικού προγράμματος και προβληματική εκκίνηση στον δεύτερο κύκλο αξιολόγησης.

Στην Πειραιώς θα επιδιώξουν ο αντίλογος στην ατζέντα Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη να προέλθει και μέσα από υποσχέσεις και δεσμεύσεις Μητσοτάκη από το ίδιο βήμα.

Το σχέδιο γαλάζιας αντεπίθεσης έχουν κληθεί να ενισχύσουν όλα τα κεντρικά στελέχη του κόμματος, πρωτίστως όσα εμφανίζονταν να έχουν επαναπαυτεί από το άνετο δημοσκοπικό προβάδισμα της ΝΔ ή είχαν αδρανοποιηθεί για προσωπικούς λόγους, επιτρέποντας να ανθήσουν σενάρια και για την κομματική συνοχή.

SHARE