Τρόμος στη Νιγηρία: Δέκα νεκροί από έκρηξη σε σταθμό λεωφορείων

ImageHandler (1)

Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα σε σταθμό λεωφορείων στην Γκόμπε, μια πόλη της νοτιοανατολικής Νιγηρίας όπου δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν κι οκτώ τραυματίστηκαν κι υποφέρουν από εγκαύματα όπως αναφέρει ανακοίνωση ιατρικών πηγών.

«Έχουμε λάβει τις σορούς 10 θυμάτων από τον σταθμό των λεωφορείων», διευκρίνισε γιατρός του περιφερειακού νοσοκομείου της Γκόμπε, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
«Οι οικογένειες έφεραν τα πτώματα πέντε θυμάτων και έχουμε πέντε ακόμη στο νεκροτομείο. Οκτώ ακόμη άνθρωποι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα επείγοντα περιστατικά», πρόσθεσε ο ίδιος, χωρίς όμως να δώσει διευκρινίσεις για την κατάσταση των τραυματιών.

Μια άλλη ιατρική πηγή επιβεβαίωσε τον απολογισμό των 10 νεκρών και επεσήμανε ότι οι τραυματίες υποφέρουν κυρίως από εγκαύματα.

Η επίθεση, που έχει τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενεργειών της Μπόκο Χαράμ, σημειώθηκε χθες Πέμπτη στις 20:30 (τοπική ώρα, 22:30 ώρα Ελλάδας) όταν μια γυναίκα άφησε τη χειραποσκευή της στο πλάι ενός λεωφορείου το οποίο ήταν έτοιμο να αναχωρήσει για την πόλη Τζος και ήταν γεμάτο ανθρώπους, σύμφωνα με τον Μουχάμαντ Γκαρκούβα, έναν αξιωματούχο του συνδικάτου των οδηγών.

«Κανείς δεν την υποπτεύθηκε. Οι άνθρωποι πίστεψαν ότι τηλεφωνούσε πριν αναχωρήσει το λεωφορείο», είπε. «Την ώρα που μιλούσε στο τηλέφωνο, κατευθύνθηκε προς τα περίπτερα σα να ήθελε να αγοράσει κάτι, αφήνοντας την τσάντα της εκεί που ήταν», πρόσθεσε. «Εξαφανίστηκε και η τσάντα εξερράγη λίγο αργότερα», κατέληξε ο Γκαρκούβα.

SHARE