Διαψεύδει η Βρετανία ότι έδωσε οδηγίες στους Άγγλους τουρίστες να έχουν μετρητά στην Ελλάδα

(upd)Διαψεύδει το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας δημοσίευμα της Daily Telegraph, σύμφωνα με το οποίο το Foreign Office εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία, με την οποία καλεί τους τουρίστες που θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα να πάρουν μαζί τους μετρητά σε περίπτωση που η οικονομική κρίση οδηγήσει σε διακοπή της λειτουργίας των ΑΤΜ.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι οι βρετανοί πολίτες κλήθηκαν να μην στηρίζονται αποκλειστικά στις πιστωτικές κάρτες και τα ATM. Σύμφωνα με το Φόρεϊν Όφις, λέει η Telegraph, οι επισκέπτες κλήθηκαν να πάρουν μαζί τους «αρκετά χρήματα, ώστε να καλύψουν έκτακτες ανάγκες και μη αναμενόμενες καθυστερήσεις». Μάλιστα, η εφημερίδα ανέφερε ότι οι βρετανοί πολίτες καλούνται να πάρουν μαζί τους ευρώ για τρεις ημέρες.

Πάντως, από την πλευρά του, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βρετανίας ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις οδηγίες που δίνει το υπουργείο σε όσους Βρετανούς θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

«Η τελευταία αναθεώρηση που κάναμε ήταν τον Δεκέμβριο του 2012 και αυτή εξακολουθεί να ισχύει ακόμη και σήμερα», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος του βρετανικού ΥΠΕΞ.

Ο εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις επισήμανε, μάλιστα, πως η επίμαχη φράση ότι «οι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν αρκετά χρήματα για να καλύψουν επείγουσες ανάγκες και απρόβλεπτες καθυστερήσεις», που τονίζεται στο εν λόγω δημοσίευμα, αποτελεί πάγια συμβουλή του βρετανικού ΥΠΕΞ σε όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό «καθώς είναι φρόνιμο οι ταξιδιώτες να έχουν εναλλακτικές μορφές πληρωμής», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Προειδοποιήσεις προς τους τουρίστες που σκοπεύουν να επισκεφτούν την Ελλάδα εξέδωσε βρετανική κυβερνητική υπηρεσία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph η υπηρεσία προειδοποιεί τους τουρίστες να έχουν μαζί τους αρκετά μετρητά σε περίπτωση που κλιμακωθεί η κρίση χρέους και κλείσουν τα ΑΤΜ.

Η Telegraph σε άμεση συνάρτηση με την «ταξιδιωτική οδηγία» αναφέρει ότι η Ελλάδα χθες (Δευτέρα) έφθασε ένα βήμα πιο κοντά στη χρεοκοπία, υποστηρίζοντας ότι οι συζητήσεις με τους εταίρους βρίσκονται στον αέρα γιατί η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί να εφαρμόσει μέτρα λιτότητας.

Εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία, συμπληρώνει η εφημερίδα, η Ελλάδα θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το ευρώ, αυτό θα προκαλέσει χάος και θα κλείσουν τα ΑΤΜ, γράφει η εφημερίδα δικαιολογώντας με αυτό τον τρόπο τις προειδοποιήσεις προς τους ταξιδιώτες. Για να γίνει πιο πειστικό το ρεπορτάζ αναφέρεται στην περίπτωση της Κύπρου όπου οι τράπεζες περιόρισαν την δυνατότητα αναλήψεων.

SHARE