Τρομάζει την κυβέρνηση το δημοσιονομικό-χρηματοδοτικό κενό – “Έχουμε πρόβλημα ρευστότητας”

296d0a811a98305e1c1645382989275e5db0046d.710.473.466674b18d25578942b42797336034d7ab251f55

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΕΙ 20 ΔΙΣ. ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΛΕΕΙ Η FAZ – ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ: “ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΝΤ 

[UPD] «Η Ελλάδα θα ζητήσει δίμηνη παράταση από το ΔΝΤ αν δεν έχει να πληρώσει τη δόση, και δεν πρόκειται να γίνει πιστωτικό γεγονός γιατί δεν συμφέρει κανέναν» δήλωσε την Πέμπτη στο Mega o υπουργός Επικράτειας, και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Αλέκος Φλαμπουράρης. «Υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας, αλλά θα αντιμετωπιστεί με τα φορολογικά και αλλά μέτρα που θα πάρουμε» διαβεβαίωσε πάντως.

Γ. Σακελλαρίδης: Έχουμε πρόβλημα ρευστότητας
sakellaridis
Στην παραδοχή ότι υπάρχουν προβλήματα ρευστότητας, αλλά και δημοσιονομικά-χρηματοδοτικά κενά προχώρησε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» τόνισε ότι επ’ αυτού η κυβέρνηση συζητά νομοθετικά μέτρα και εξετάζει αν η συμφωνία που επετεύχθη θα περάσει από τη Βουλή ή όχι.

«Γνωρίζαμε τα προβλήματα ρευστότητας και πριν αναλάβουμε. Αυτή τη στιγμή αυτό που έχει σημασία είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα ώστε να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα ρευστότητας. Συζητάμε και νομοθετικά μέτρα, τα οποία θα διευκολύνουν την εισροή χρημάτων στο ελληνικό δημόσιο, στα ελληνικά ταμεία αλλά σίγουρα αυτό είναι και ένα ζήτημα, το οποίο αφορά και τους εταίρους μας», ανέφερε.

Επιπλέον σημείωσε ότι υπάρχουν και δημοσιονομικά κενά και χρηματοδοτικά κενά και υπάρχουν και χρηματοδοτικές υποχρεώσεις της ελληνικής κυβέρνησης και αυτό είναι ένα ζήτημα, όπως είπε, για το οποίο η ελληνική κυβέρνηση θα συνεργαστεί και με τους εταίρους αλλά και στο εσωτερικό της με νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα λάβει.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΕΙ 20 ΔΙΣ. ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΛΕΕΙ Η FAZ

Η ελληνική κυβέρνηση θα απαιτήσει επιπλέον δάνεια αξίας 20 δισ. ευρώ μέχρι τον Ιούλιο, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα FAZ επικαλούμενη πηγές των Βρυξελλών, σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΝΙ.

Όπως αναφέρει το ΜΝΙ, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ανανέωση τις απαιτήσεις του για ελάφρυνση του χρέους την Τετάρτη, μόλις μία ημέρα μετά από την έγκριση της επιστολής του με τις μεταρρυθμίσεις από το Eurogroup, στην οποία επιστολή, δεν γινόταν αναφορά για ελάφρυνση του χρέους.

Ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών απέρριψε το αίτημα του Γ. Βαρουφάκη, χαρακτηρίζοντάς το «άστοχο και μη κατανοητό».

Ωστόσο, υψηλόβαθμος αξιωματούχος από το SPD, το σοσιαλιστικό κόμμα που είναι πιο φιλικά διακείμενο προς την Ελλάδα, δήλωσε στο Spiegel Online χθες ότι ένα τρίτο πακέτο βοήθειας αξίας πολύ υψηλότερης των 10 δισ. ευρώ, θα ήταν σύντομα απαραίτητο εάν η Ελλάδα παρέμενε μέλος της ευρωζώνης.

Κ. ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ: Όποιος μπορεί να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ να το κάνει …αλλιώς καήκαμε!

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι, «αν συνεχιστεί η πτώση των δημοσίων εσόδων που υπήρξε τον Ιανουάριο, 1 δισ. και πλέον τρύπα στα δημόσια έσοδα, καήκαμε κυριολεκτικά».

Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει “κούρεμα” σε καταθέσεις κάτω των 100 χιλ. ευρώ ανά λογαριασμό. Όπως είπε, δεν νοείται κάτι τέτοιο, με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Ο κ. Χρυσόγονος τόνισε ότι πρέπει να στηρίξουμε τα φορολογικά έσοδα, απευθύνοντας έκκληση σε όποιον μπορεί να πληρώσει την εφορία, να την πληρώσει.

«Δεν μπορεί να βγάλει μαγικά από το καπέλο του ούτε ο κ. Μάρδας ούτε ο κ. Βαρουφάκης ούτε να τυπώσουν ευρώ μπορούν. Αυτός ο οποίος έχει λεφτά και δεν πληρώνει τις φορολογικές του υποχρεώσεις, στην ουσία πυροβολεί τα πόδια του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: “Παράταση αν δεν συγκεντρώσουμε τη δόση του ΔΝΤ”

Μεγάλο πρόβλημα οι χρηματοδοτικές ανάγκες – Που ελπίζει ο Γ. Βαρουφάκης για να καλυφθούν

 

SHARE