Η Κούβα του Κάστρο ψηφίζει νόμο για προσέλκυση ξένων επενδύσεων και εμείς…ακούμε τις αρλούμπες στη Βουλή για “ξεπουλήματα”

 

Η Κούβα ψήφισε τον «καθοριστικό» νόμο υπέρ των ξένων επενδύσεωνΗ είδηση μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα την πήραν χαμπάρι ορισμένοι …ορισμένοι;  Και αν δεν την πήραν χαμπάρι, εμείς γιατί συνεχίζουμε να ακούμε τις ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ τους στη Βουλή και στα κανάλια για “ξεπούλημα” της ….περιουσίας του λαού;

“Το κοινοβούλιο της Κούβας υιοθέτησε το Σάββατο ένα νέο νόμο που στόχο έχει να καταστήσει τη χώρα ελκυστική για τις ξένες επενδύσεις.

Ο πρόεδρος Ραούλ Κάστρο χαρακτήρισε «καθοριστικό» το νομοσχέδιο για την οικονομία της χώρας αυτής που αδυνατεί να ανακάμψει παρά τις μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε ομόφωνα από τους βουλευτές κατά την έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου, την πρώτη τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μετέδωσε το κουβανικό πρακτορείο ειδήσεων Prensa Latina (PL).

Ο νόμος, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ εντός 90 ημερών, παρέχει μεγαλύτερα κίνητρα για ξένες επενδύσεις ώστε να συνδράμουν “αποτελεσματικά στην αειφόρο ανάπτυξη της χώρας και στην ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας”, σύμφωνα με το PL.

Ο νέος νόμος, οι λεπτομέρειες του οποίου δεν έχουν δημοσιοποιηθεί επίσημα, προβλέπει κυρίως ένα πολύ ευέλικτο φορολογικό καθεστώς για τις ξένες επιχειρήσεις.

Η Κούβα χρειάζεται περίπου 2,5 δις. δολάρια σε ξένες επενδύσεις ετησίως προκειμένου να πετύχει ανάπτυξη της τάξεως του 7%, δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου και Επενδύσεων Ροντρίγκο Μαλμιέρκα στην κρατική τηλεόραση, τονίζοντας ότι εάν δεν επιτευχθεί αυτός ο στόχος δεν η χώρα δεν θα μπορέσει να αναπτυχθεί”.

SHARE