“Τρελά” λεφτά έβγαλαν το 2013 οι CEO των ευρωπαϊκών τραπεζών

CEOs

Οι CEO ορισμένων εκ των μεγαλυτέρων τραπεζών της Ευρώπης είδαν τεράστιες αυξήσεις στις αποδοχές τους το 2013, σύμφωνα με το CNBC.

Από τις ευρωπαϊκές τράπεζες που συμμετείχαν στην έρευνα, οι διευθύνοντες σύμβουλοι της γαλλικής τράπεζας Credit Agricole και της ελβετικής Credit Suisse, ήταν αυτοί που είδαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις στις αμοιβές τους, της τάξης του 43% και 28% αντίστοιχα σε σχέση με το 2012.

Η αμοιβή του CEO της Credit Agricole, Jean-Paul Chifflet αυξήθηκε στα 2,8 εκατ. δολάρια, ενώ του Brady Dougan της Credit Suisse στα 10,5 εκατ. δολάρια. Η αμοιβή του Stuart Gulliver, CEO της HSBC, ανήλθε στα 12,7 εκατ. δολάρια –και είναι η υψηλότερη σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους διευθύνοντες συμβούλους. Ακολουθεί ο επικεφαλής της Lloyds Banking Group, Antonio Horta-Osorio (12,5 εκατ. δολάρια).

Από τις 14 ευρωπαϊκές τράπεζες που συμμετείχαν στην έρευνα, η μέση αμοιβή των CEOs το 2013 ανέρχονταν σε 8,7 εκατ. δολάρια, αυξημένη κατά 16% έναντι του μέσου όρου 7,5 εκατ. δολαρίων το προηγούμενο έτος.

SHARE