Τρελάθηκε και ο καιρός! Καλοκαίρι πάλι σήμερα μετά τα χθεσινά μπουρίνια και το χαλάζι

5 νέες ελληνικές κυκλοφορίες έχουν στον τίτλο τους τη λέξη "καλοκαίρι"!

Τρελάθηκε και ο καιρός! Μετά τα χθεσινά μπουρίνια και το χαλάζι  σε πολλές περιοχές της χώρας. σήμερα ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και …επάνοδος του καλοκαιριού!

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 23 έως 32 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 19 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 14 έως 30 βαθμούς), 21 έως 30 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 20 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά τμήματα από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση, στο Κεντρικό Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και τοπικά στα Δωδεκάνησα ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

 

ΧΘΕΣ…

 

Το κύμα κακοκαιρίας μπορεί να ήταν εξπρές, όμως μέσα σε ένα 24ωρο τα μπουρίνια σάρωσαν τη μισή Ελλάδα. Εως τη δύση του ηλίου κατεγράφησαν 19.000 κεραυνοί!

Στην Κεφαλονιά σημειώθηκε ρεκόρ όλων των εποχών σε βροχή, που σε αριθμούς μεταφράζεται σε 68 τόνους νερού ανά στρέμμα.

Μέσα σε λίγη ώρα, έπεσε δέκα φορές το νερό του Ιουλίου!

Σε περιοχές της ανατολικής Φθιώτιδας και συγκεκριμένα τις Ράχες και το Αχλάδι, το μπουρίνι ξερίζωσε δέντρα και ταμπέλες, ενώ προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε σταθμευμένα Ι.Χ.

Στη Χίο η κακοκαιρία προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές στις μαστιχοκαλλιέργειες. Οπως αναφέρουν, μάλιστα, τα τοπικά site, η χθεσινή καταιγίδα ήρθε να αποτελειώσει την καταστροφή που άφησε στο πέρασμά της η καταιγίδα της προηγούμενης εβδομάδας.

Το ισχυρό καλοκαιρινό μπουρίνι έπληξε και τον Εβρο, με τις καταιγίδες να μετατρέπουν σε ποτάμια τους δρόμους της Αλεξανδρούπολης.


Στον Βόρειο Εβρο το χαλάζι προκάλεσε καταστροφές σε καλλιέργειες, τζαμαρίες, ηλιακούς θερμοσίφωνες και παρμπρίζ αυτοκινήτων, όπως αναφέρει το evros-news.

SHARE