Τραπεζίτης σκότωσε σύζυγο, κόρη και αυτοκτόνησε

Ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της ΑΒΝ Amro Γιαν Πίτερ Σμίτμαν σκότωσε τη σύζυγο και τη μία από τις κόρες του, ενώ στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Σύμφωνα με την αστυνομία, υπέφερε από κατάθλιψη.

Ο 57χρονος, η συνομήλικη σύζυγός του και η 22χρονη κόρη τους βρέθηκαν νεκροί στο σπίτι τους στην περιοχή Λάρεν, 32 χλμ. νοτιοανατολικά του Αμστερνταμ.

Ο Σμίτμαν είχε βρεθεί στο επίκεντρο σκανδάλου, όταν έλαβε υψηλή αποζημίωση έπειτα από την εθνικοποίηση της προβληματικής τράπεζας στην οποία εργαζόταν. Ο 57χρονος ήταν υπεύθυνος για το τμήμα εσωτερικής λειτουργίας της ABN Amro από το 2003 μέχρι το 2007 και είχε επικριθεί έντονα επειδή έλαβε αποζημίωση ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ μετά την κατάρρευση και την εθνικοποίηση της τράπεζας.

Το τραγικό γεγονός έρχεται να προστεθεί στους θανάτους που σχετίζονται με στελέχη των χρηματοοικονομικών που πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό σε όλο τον κόσμο. Το φαινόμενο έχει προκαλέσει ανησυχία, όπως αναφέρει το Bloomberg, για την ψυχική υγεία και τα επίπεδα άγχους των ατόμων που εργάζονται στο συγκεκριμένο τομέα.

 

SHARE