Τράπεζα Πειραιώς: Ανώτερος Γενικός Διευθυντής ο Γ.Γεωργακόπουλος

Αποτέλεσμα εικόνας για Γεώργιος Γεωργακόπουλος ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩς

Ο Γεώργιος Γεωργακόπουλος αναλαμβάνει επικεφαλής του Piraeus Legacy Unit (PLU) και του Recovery Banking Unit(RBU) ως Ανώτερος Γενικός Διευθυντής και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής στο πλαίσιο της εφαρμογής της στρατηγικής Agenda 2020, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς. Ο κ. Γεωργακόπουλος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του στις 25 Σεπτεμβρίου 2017.

Ο κ. Γεωργακόπουλος αναλαμβάνει στη θέση του κ. Σπύρου Παπασπύρου, ο οποίος αποχώρησε από τον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, “η Τράπεζα Πειραιώς εφαρμόζοντας τη στρατηγική της Agenda 2020, ενισχύει την ηγετική της ομάδα και στο Piraeus Legacy Unit (PLU), έναν τομέα με συνολικό σταθμισμένο ενεργητικό €24 δισ., ο οποίος είναι κρίσιμος για την επίτευξη του σχεδίου αναδιάρθρωσης και των γενικότερων στρατηγικών στόχων του Ομίλου”.

Όπως αναφέρει η τράπεζα, ο κ. Γεωργακόπουλος έχει μακρά διεθνή τραπεζική εμπειρία, έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του το 1995 στο Λονδίνο, στην Barclays Bank. Το 2008 μετακινήθηκε στην Eurobank Ρουμανίας (BankPost), όπου ανέλαβε τη θέση του CEO το 2014. Το 2016 ανέλαβε Group CEO στη 4finance, η οποία κατέχει ηγετική θέση στον χώρο του Digital Lending στην Ευρώπη.

Ο κ. Γεωργακόπουλος είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών και κάτοχος MBA από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης.

SHARE