Το ISIS συνέλαβε 2.000 αμάχους – Τους χρησιμοποιεί ως ανθρώπινη ασπίδα

isis1

Οι μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος συνέλαβαν ομήρους περίπου 2.000 αμάχους, τους οποίους πήραν μαζί τους κατά την αποχώρησή τους από την πόλη Μανμπίτζ, στη βόρεια Συρία, με στόχο να χρησιμοποιηθούν ως ανθρώπινες ασπίδες.

Στις καταγγελίες αυτές προχώρησαν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (FDS) (η αραβοκουρδική συμμαχία).

Η FDS κατέλαβε πριν από μία εβδομάδα τη Μανμπίτζ, ωστόσο μικρός αριθμός τζιχαντιστών αντιστεκόταν και παρέμενε ακόμη στην πόλη. «Αποχωρώντας από μια συνοικία της Μανμπίτζ, οι τζιχαντιστές απήγαγαν περίπου 2.000 πολίτες» ανακοίνωσε η συμμαχία.

«Φεύγοντας από το αλ-Σίρεμπ, το τελευταίο προάστιο όπου είχαν οχυρωθεί, οι τζιχαντιστές απήγαγαν 2.000 πολίτες. Τους χρησιμοποιούν σαν ανθρώπινες ασπίδες, γεγονός που μας εμποδίζει να τους βάλουμε στο στόχαστρο», εξήγησε η FDS.

Οι άνδρες του ΙΚ έφυγαν με τους ομήρους προς την πόλη Τζαραμπλούς, ένα προπύργιο των τζιχαντιστών που απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα βόρεια της Μανμπίτζ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Tην απαγωγή των αμάχων επιβεβαίωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όπως ανέφερε, οι άνθρωποι αυτοί μεταφέρθηκαν «με 500 αυτοκίνητα προς τη Τζαραμπλούς.

Η Μανμπίτζ ήταν ένα προπύργιο του ΙΚ πάνω στον άξονα ανεφοδιασμού της οργάνωσης από τα τουρκικά σύνορα προς τη Ράκα, την ντε φάκτο πρωτεύουσα των τζιχαντιστών στη Συρία.

SHARE