Το υπουργείο Πολιτισμού έκανε μήνυση στον Η. Ψινάκη

Μήνυση στον Ηλία Ψινάκη, υποψήφιο δήμαρχο Μαραθώνα έκανε το υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα η Β΄Εφορεία προϊστορικών και κλασσικών αρχαιοτήτων της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ανάμεσα σε αυτά που του χρεώνουν, σύμφωνα με το δημοσίευμα της “Espresso”, είναι ότι “δεν ζήτησε άδεια για τη φωτογράφιση που έκανε στον αρχαιολογικό χώρο του ναού των Αιγύπτιων θεών, όπου φωτογραφήθηκε μπροστά από αρχαιότητες και αντίγραφα γλυπτών για τις ανάγκες της προεκλογικής του εκστρατείας”.

Ολοκληρώνοντας τη μηνυτήρια αναφορά, η διευθύντρια της Β΄Εφορείας Ελένη Ανδρίκου δηλώνει: “O αρχαιολογικός χώρος είναι επισκέψιμος κατόπιν συνεννόησης τους θερινούς μήνες καθημερινώς και εφόσον προσληφθεί έκτακτο φυλακτικό προσωπικό”.

Ο Ηλίας Ψινάκης απαντά μέσω facebook:

“Φίλοι μου, υπάρχει μια μηνυτήρια αναφορά από την Αρχαιολογική υπηρεσία, η οποία προκύπτει από υπερβολική αντίδραση και είναι αβάσιμη και αδικαιολόγητη.

Ωστόσο με βοηθάει να πετύχω αυτό που ήθελα:

Να μάθει ο ελληνικός λαός την ύπαρξη ενός τόσο σημαντικού μνημείου, όπως ο αιγυπτιακός ναός στη Μπρεξίζα, 35 χιλ. από την Πλατεία Συντάγματος.

Προσπαθούν να έρθουν τουρίστες από όλο τον κόσμο και βλέπουν κάγκελα και χόρτα!

Αυτή η άθλια κατάσταση θα αλλάξει, όταν γίνω Δήμαρχος.

Θα πάω σε όλους τους εγκαταλελειμμένους αρχαιολογικούς χώρους και ας μου κάνουν όσες μηνύσεις θέλουν!

Όσο για τους υπευθύνους, αντί να σπαταλούν χρόνο σε κυνήγι μαγισσών, να κάτσουν να σκεφτούν και να μου προτείνουν τι πρέπει να γίνει, προκειμένου να αλλάξει η υπάρχουσα κατάσταση.

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση, με υγεία για όλους”.

SHARE