Το εκβιαστικό δίλημμα της Τουρκίας προς την Κύπρο για το φυσικό αέριο

“Εάν η ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας επιτρέψει σε όλο τον λαό της Κύπρου να επωφεληθεί από την εκμετάλλευση του αερίου και του πετρελαίου, εμείς εκ μέρους μας θα κάνουμε μια ολόκληρη σειρά βημάτων προσέγγισης” δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Τανέρ Γιλντίζ.

Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ ο Τούρκος υπουργός συνέδεσε την επίλυση του κυπριακού με τα ενεργειακά κοιτάσματα της Κύπρου, ουσιαστικά εμπλέκοντας την Τουρκία στην αξιοποίηση του φυσικού αερίου του νησιού.

Η Άγκυρα, είπε ο Τούρκος αξιωματούχος στο ρωσικό πρακτορείο, είναι έτοιμη να προχωρήσει σε βήματα ουσιαστικής προσέγγισης με την Κυπριακή Δημοκρατία, σε περίπτωση αμοιβαίας προθυμίας εκ μέρους της Λευκωσίας. Δήλωσε δε πως «εάν γίνει ένα βήμα προς την πλευρά μας, θα κάνουμε αντίστοιχα βήματα και θα προχωρήσουμε σε ακόμα πιο στενή προσέγγιση.

Εάν η ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας επιτρέψει σε όλο τον λαό της Κύπρου να επωφεληθεί από την εκμετάλλευση του αερίου και του πετρελαίου, εμείς εκ μέρους μας θα κάνουμε μια ολόκληρη σειρά βημάτων προσέγγισης», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός.

SHARE