Το έπαιζαν “κολλητοί” δικαστών και ξάφριζαν πολίτες – Η φωτο των απατεώνων

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του «πρύτανη της απάτης» και της συνεργού του

Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα η αστυνομία κατόπιν εισαγγελικής διάταξης τα στοιχεία του 51χρονου δραπέτη -απατεώνα με τα χίλια πρόσωπα και της 54χρονης συνεργού του.

Πρόκειται για τον Νικόλαο Διαμαντόπουλο του Ευσταθίου και της Άννας γεννηθέντα την 16-4-1966 στην Ερμούπολη Κυκλάδων και την Μπούζουλα Σεβαστή του Χριστόδουλου και της Σοφίας γεννηθείσα την 3-1-1963 στα Ιωάννινα.

Το δίδυμο των απατεώνων από τον Μάρτιο του 2017 εξαπάτησαν ή αποπειράθηκαν να το κάνουν, σε 42 θύματα, εξοικονομώντας σημαντικά χρηματικά ποσά.

Η «Τζίνα», όπως ήταν το προσωνύμιο του Διαμαντόπουλου στους αστυνομικούς κύκλους, την τελευταία 15ετία, εμφανιζόμενος ως ανώτατος δικαστικός λειτουργός, ακόμη και μέσα από την φυλακή, έχει εξαπατήσει δεκάδες πολίτες αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η δράση του, είχε αναγκάσει την Εισαγγελία Αρείου Πάγου, να εκδώσει ανακοίνωση το 2015, στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων: «Επειδή τα φαινόμενα αυτά έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες και οι ενέργειες αυτές συνιστούν αξιόποινη πράξη, κρίνουμε αναγκαίο να ανακοινώσουμε τα ανωτέρω προς αποφυγή παραπλάνησης όσων δέχονται ανάλογα τηλεφωνήματα, αφού ούτε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ούτε οι Αντεισαγγελείς Αρείου Πάγου ουδέποτε έχουν ζητήσει, ούτε πρόκειται να ζητήσουν, τη συνδρομή οποιουδήποτε υπέρ τρίτων προσώπων».

Ο 51χρονος έχει κατηγορηθεί κατ’ επανάληψη για παρόμοια αδικήματα και του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 10 ετών, την οποία εξέτιε μέχρι να δραπετεύσει.

 

ΠΩΣ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΙΣ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Τον «Πρύτανη» της απάτης κατάφερε να βάλει στο χέρι η υποδιεύθυνση οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

Οι νέες δραστηριότητες του Νο1 Έλληνα απατεώνα έφθασαν ακόμα και στο γραφείο του Πρωθυπουργού, καθώς ο ίδιος προφασιζόταν πως ήταν το δεξί χέρι της Βασιλικής Θάνου, προϊσταμένης του νομικού γραφείου του Μαξίμου.

Το τελευταίο κόλπο που προσπάθησε να στήσει ο «Πρύτανης» της απάτης ήταν και το μοιραίο, καθώς έγινε αντιληπτός από την διοικήτρια του Τζάνειου Νοσοκομείου, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από αστυνομικές πηγές, ο 51χρονος απατεώνας πήρε τηλέφωνο στην διοικήτρια του Τζάνειου νοσοκομείου προφασιζόμενος τον «κ. Καζάκο πρώην δικαστικό και «δεξί χέρι» της κας Θάνου στο Νομικό γραφείο του Πρωθυπουργού», ζητώντας βοήθεια για στενό συγγενικό του πρόσωπο, που αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας.

Η διοικήτρια του νοσοκομείου συγκινήθηκε από την σπαρακτική περιγραφή του «κ. Καζάκου» και αποφάσισε να βοηθήσει, δίνοντας ένα χρηματικό ποσό.

Πάραυτα όμως θέλησε και να τσεκάρει τα λεγόμενα του «κ. Καζάκου» παίρνοντας τηλέφωνο στο αρμόδιο γραφείο στο Μαξίμου, για να ακούσει έκπληκτη την υπάλληλο να τις λέει πως: «δεν έχουμε στο γραφείο άνθρωπο με το επώνυμο «Καζάκος» πόσο μάλλον «δεξί χέρι» της κας Θάνου».

Άμεσα ενημερώθηκε το Οργανωμένο Έγκλημα της Ασφάλειας Αττικής, με αποτέλεσμα την παρακολούθηση και τελικά την σύλληψη του «Πρύτανη» της απατεωνιάς και μάλιστα σε δημόσιο νοσοκομείο, όπου δήθεν είχε μπει για νοσηλεία.

Μάλιστα για να νοσηλευτεί στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, ώστε να χαθούν τα ίχνη του προκειμένου να κάνει ανενόχλητος τις απατεωνιές του, είχε πάρει από πριν τηλέφωνο, προφασιζόμενος πρώην ανώτατο δικαστικό, οποίος έχει επαφή με εν ενεργεία Αεροπαγείτη, οποίος παρακαλεί για την νοσηλεία του!

Οι αστυνομικοί του Οργανωμένου Εγκλήματος τον συνέλαβαν μέσα στο νοσοκομείο, ακούγοντας μάλιστα τους γιατρούς να τους λένε: «..κάθε μέρα του λέγαμε να υπογράψει το εξιτήριο και φύγει, διότι δεν δείχνουν το παραμικρό οι εξετάσεις και αυτός αρνούνταν επιτακτικά».

Παράλληλα από την προανάκριση διαπιστώθηκε πως ο 51χρονος ήταν καταδικασμένος σε 10ετη κάθειρξη για παρόμοια αδικήματα και στις 14/2/2017 είχε λάβει πενθήμερη άδεια, την οποία είχε παραβιάσει, πραγματοποιώντας όλο αυτό το διάστημα πάνω από 40 απόπειρες και τετελεσμένες εξαπατήσεις πολιτών.

Ανάμεσα στα θύματα του ξεχωρίζουν μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία της Αττικής, αλλά και δυο μοναστήρια στην Φθιώτιδα, ενώ το ποσό που κατάφερε να αποσπάσει από τους εξαπατηθέντες ανέρχεται στις 50.000 ευρώ.

SHARE