Το άρθρο του Στ.Ψυχάρη στο ΒΗΜΑ – Διαβάστε το…

 

ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

“Οσο πληθαίνουν οι διαμάχες στον λεγόμενο χώρο της Κεντροαριστεράς τόσο περισσότερο στεριώνει στην κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ενός πολιτικού ηγέτη που μοιάζει να γκρέμισε οριστικά τα σύνορα – ιδεολογικά, κοινωνικά, οικονομικά – που χώριζαν τους Ελληνες από την εποχή του… Κολοκοτρώνη.
Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, ο Κ. Μητσοτάκης (κεντρώος εκ καταγωγής και δεξιός εκ μεταγραφής μετά την Αποστασία) μαζί με τον ηγέτη του ΚΚΕ Χαρίλαο Φλωράκη και τον επικεφαλής του αποσχισθέντος το 1968 τμήματός του (ΚΚΕ Εσωτερικού) Λεωνίδα Κύρκο έστησαν μια κυβέρνηση δεξιο-κομμουνιστικής συνεργασίας που άφησε άναυδους όσους πίστευαν ότι υπήρχαν σοβαρές πολιτικές διαφορές μεταξύ των εν τω Κοινοβουλίω, όπως και στους δρόμους και στις πλατείες αλληλοϋβριζόμενων πολιτικών. Λέμε «Γέρος της Δημοκρατίας» αλλά ζώντες μαρτυρούν τη φράση προς τον τότε διπλωματικό του σύμβουλο «Tζώνη, παιδί μου, δεν καταλαβαίνεις ότι οι μόνοι εθνικόφρονες σε αυτή την κυβέρνηση είμαστε οι δυο μας;».
Μετά τις βαθιές αλλαγές που έχουν επέλθει στην πολιτική ζωή της Ελλάδας κάθε ερμηνεία πράξεων και αποφάσεων, κάθε άμετρο «είπα» είναι πράγματα ευεξήγητα… Οσοι λ.χ. θεωρούν φανατικό τον κ. Λαφαζάνη, ας μη λησμονούν οι παλαιότεροι και ας πληροφορηθούν οι νεότεροι ότι ο σημερινός αρχηγός των ακραίων της Αριστεράς ήταν ένας από τους στενούς συνεργάτες του Χ. Φλωράκη που απεχώρησαν από το Ενα Είναι Το Κόμμα, μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού…

Οι προσεχείς ευρωεκλογές έχουν χαρακτήρα αληθινής δημοσκόπησης. Αυτό που κρίνεται είναι αν θα γίνει μια από τις συνήθεις στην Ελλάδα αλλαγές ή αυτές οι κάλπες θα είναι η αφετηρία για πολιτικές εξελίξεις, για μια Νέα Ελλάδα”.

SHARE