Το ΠΑΣΟΚ για το Eurogroup: “Tζάμπα μαγκιές, δήθεν απειλές και κούφια λόγια”

Χάνουμε χρόνο και χρήμα από  μεγάλα κούφια λόγια, δήθεν απειλές και τζάμπα μαγκιές, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενο στα αποτελέσματα του  Eurogroup.

Σύμφωνα με το ΠΑΣOK, από το ανακοινωθέν του Eurogroup για την Ελλάδα, προκύπτουν τα εξής:

– ισχύον πλαίσιο η απόφαση του της 20ης Φεβρουαρίου χωρίς οποιαδήποτε αποσαφήνιση θετική για την Ελλάδα
– ότι η διαπραγμάτευση άρχισε ουσιαστικά μόλις πριν από λίγες ημέρες, όταν άλλαξε η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα και από το σημείο αυτό και μετά έχει σημειωθεί πρόοδος, αλλά μένουν πολλά που πρέπει να γίνουν
– ότι στόχος είναι η ολοκλήρωση – το ταχύτερο δυνατό – της πέμπτης αξιολόγησης του τρέχοντος προγράμματος που έχει παραταθεί μέχρι 30 Ιουνίου. (Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση αποτάσσεται εσωτερικά την έννοια της 5ης αξιολόγησης.)
– ότι δεν υπάρχει τίποτα που να αφορά το πλαίσιο μετά την 30η Ιουνίου, δηλαδή το νέο πρόγραμμα και άρα την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας μετά τον Ιούνιο.
– ότι η εκταμίευση των ποσών που απομένουν στο τρέχον πρόγραμμα εξαρτάται από την ολοκλήρωση της Πέμπτης αξιολόγησης και την τεχνική συμφωνία με τους τρεις θεσμούς. Μόνο μετά από αυτό, το Eurogroup θα αποφασίσει για την εκταμίευση των δόσεων που απομένουν στο τρέχον πρόγραμμα.
– ότι η κυβέρνηση που έλεγε “λεβέντικα” στην εσωτερική κοινή γνώμη ότι εξαρτά το αν θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις στο ΔΝΤ από το αν είναι ικανοποιητική η δήλωση του Εurogroup, έσπευσε να καταβάλει τα χρήματα στο ΔΝΤ πριν το Eurogroup.
– ότι τα προβλήματα ρευστότητας πρέπει να αντιμετωπισθούν από την ελληνική κυβέρνηση.
– ότι η σημερινή δήλωση του Eurogroup δεν είναι κάποιου είδους μήνυμα προς την ΕΚΤ η οποία αποφασίζει ανεξάρτητα με βάση το καταστατικό της.
Επιπλέον, σημειώνει το ΠΑΣΟΚ, από τις δηλώσεις πολλών μελών του Eurogroup προκύπτει ότι το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος από δήθεν απειλή προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, μετατρέπεται σε πίεση προς την Ελλάδα καθώς η εκταμίευση εξαρτάται από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τη συμφωνία, μάλιστα χωρίς κουβέντα ακόμη για χρηματοδοτική κάλυψη μετά την 30η Ιουνίου.
«Ύστερα από όλα αυτά, νιώθει άραγε την υποχρέωση ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ να δώσει κάποια στοιχειώδη εξήγηση στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης για την συστηματική παραπληροφόρηση και στην ελληνική κοινή γνώμη για την προσβολή της νοημοσύνης της;»
SHARE