Το ΚΚΕ για το ταξίδι Σαμαρά στις ΗΠΑ: Κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα τον ελληνικό λαό

Επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης αναφορικά με τις προσδοκίες από το ταξίδι του Σαμαρά στις ΗΠΑ εξαπέλυσε το ΚΚΕ.

Όπως υποστηρίζει ο Περισσός, ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλει να εμπλέξει τη χώρα «στους ενεργειακούς και άλλους ανταγωνισμούς, στα στρατηγικά σχέδια και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής» ενώ εκτιμά ότι θα υπάρξουν και νέες αρνητικές εξελίξεις στο Κυπριακό.

«Κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα τον ελληνικό λαό όσοι καλλιεργούν ψεύτικες ελπίδες ότι από αυτό το ταξίδι θα μπορούσε να προκύψει κάτι θετικό γι’ αυτόν, όπως η πίεση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για ένα νέο κούρεμα του χρέους. Ο λαός δεν πρέπει να έχει αυταπάτες. Με ή χωρίς νέο κούρεμα χρέους, με το σημερινό ή με ένα άλλο μίγμα διαχείρισης του συστήματος και της κρίσης του – τύπου Ομπάμα, που στηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ελληνικός λαός και οι άλλοι λαοί οδηγούνται σε ακόμη μεγαλύτερη χρεοκοπία» αναφέρει χαρακτηριστικά το ΚΚΕ και καταλήγει:
«Μόνη φιλολαϊκή διέξοδος είναι να απαλλαγεί ο λαός από το καπιταλιστικό σύστημα, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τις άλλες ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, να υπάρξει μονομερής διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων. Εκεί βρίσκεται η ελπίδα και η προοπτική για το λαό».

SHARE