Το Δημόσιο εισέπραξε 555,6 εκατ. ευρώ από Alpha, Eurobank, Πειραιώς και Εθνική-Πλήρωσαν τις οφειλές τους

leftaΤην επιστολή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που επιβεβαιώνει ότι στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 το ελληνικό Δημόσιο εισέπραξε 555,6 εκατ. ευρώ από τέσσερα πιστωτικά ιδρύματα, τα οποία έλαβαν συγκεκριμένη κεφαλαιακή ενίσχυση, κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ειδικότερα, ο κ. Σταϊκούρας ενημέρωσε τη Βουλή ότι εισπράχθηκαν, από την Eurobank 154 εκατ. ευρώ, από την Τράπεζα Πειραιώς 133 εκατ. ευρώ, από την Εθνική Τράπεζα 115,6 εκατ. ευρώ και από την Alpha Bank 153 εκατ. ευρώ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κατέθεσε την επιστολή, μετά από παρέμβαση του πρώην προέδρου της Βουλής, Απ. Κακλαμάνη, ο οποίος κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ότι δεν προσέρχεται στη Βουλή για να δώσει στους βουλευτές απαντήσεις σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά και για το πότε θα δοθούν τα χρήματα που οφείλουν οι τράπεζες από την πρώτη ανακεφαλαιοποίηση.

«Η κυβέρνηση νομοθέτησε και υλοποίησε την πρωτοβουλία παρά τις αντίθετες εκτιμήσεις και επιδιώξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας, καταθέτοντας τη σχετική επιστολή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE