Τουρκία: Επίθεση ενόπλων στο κομβόι του αρχηγού της τουρκικής αντιπολίτευσης

κιλιτζ

Πυρά δέχτηκε το Κομβόι του επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), του μεγαλύτερου τουρκικού κόμματος της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι, καθώς ήταν καθ’ οδόν από το Καρς προς το Άρτβιν, προς τη βορειοανατολική Τουρκία.

Μαχητές του PKK βλέπει πίσω από την επίθεση ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών.

Η επίθεση έγινε εναντίον των τριών στρατιωτικών οχημάτων που προπορεύονταν, ενώ σε απόσταση περίπου τριακοσίων μέτρων ακολουθούσε και το όχημα στο οποίο επέβαινε ο Κιλιτσντάρογλου.  Το CNN Turk μετέδωσε ότι οι σωματοφύλακες Κιλιτσντάρογλου ανταπέδωσαν τα πυρά.

Μιλώντας  στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, κ. Κιλιτσντάρογλου διαβεβαίωσε πως δεν τραυματίστηκε και ότι απομακρύνθηκε με ασφάλεια από την περιοχή. «Βρισκόμαστε σε ασφαλή τοποθεσία, αλλά οι συγκρούσεις συνεχίζονται. Ελπίζω πως κανένα μέλος των υπηρεσιών ασφαλείας δεν έχει πάθει κακό», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία.

Με τον ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος επικοινώνησαν τηλεφωνικά ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ και ο Υπουργός Εσωτερικών Εφκάν Αλά και καταδίκασαν την επίθεση, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η εφημερίδα Hurriyet.

SHARE