Τουρισμός: Μεγάλη αύξηση στις προκρατήσεις για το 2018

Αποτέλεσμα εικόνας για κουντουρα 33ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia και Hotelia

“Το 2015 οι διεθνείς αφίξεις ξεπέρασαν τα 26 εκατομμύρια και το 2016 τα 28 εκατομμύρια, με ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από 7 τοις εκατό, διπλάσιους του μέσου όρου ανάπτυξης του παγκόσμιου τουρισμού”, είπε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, στην τελετή των εγκαινίων της 33ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia και Hotelia

Η υπουργός είπε ακόμη ότι τα μηνύματα για το 2018 είναι πιο θετικά, με διψήφια αύξηση στην εκκίνηση των προκρατήσεων από όλες τις βασικές αγορές όπως επίσης και στην World Travel Market του Λονδίνου όπου συμμετείχε η χώρα μας.

“Οι επόμενοι μήνες είναι πολύ σημαντικοί για την ελληνική οικονομία, ώστε να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση και να μπορέσουμε μέσα στο 2018 να βγούμε από το πρόγραμμα και την επιτροπεία.

Όπως πολλοί κλάδοι, έτσι και ο τουριστικός έχει επιβαρυνθεί με φορολογικά βάρη.

Το καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών αντιμετωπίζει το θέμα των βραχυχρόνιων μισθώσεων, προκειμένου να μπουν κανόνες στην αγορά. Όπως επίσης έχει τοποθετηθεί σχετικά με το ΦΠΑ στα νησιά και το τέλος διανυκτέρευσης, ως θέματα που θα επανεξεταστούν όταν οι δημοσιονομικές συνθήκες το επιτρέψουν”.

SHARE