Τι μισθό παίρνουν Ντράγκι, Μπαρόζο, Μέρκελ, Ολάντ και ευρωβουλευτές

 

Στις ετήσιες απολαβές των υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Ε.Ε. ,την πρώτη θέση κατέχει ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, με μισθό  31.777 ευρώ τ0ν μήνα.

Οι απολαβές του είναι υπερδιπλάσιες από αυτές της προέδρου της αμερικανικής Fed, Τζάνετ Γέλεν, υψηλότερες από αυτές του γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν (κατά 27%) αλλά και από προέδρους και πρωθυπουργούς χωρών της ΕΕ.

Ο επικεφαλής της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, πληρώνονται με 321.240 ευρώ ετησίως.

Στην ίδια μισθολογική κατηγορία βρίσκεται και ο Έλληνας Βασίλειος Σκουρής, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Αστον, κερδίζει 24.793 ευρώ (μεικτά) μηνιαίως.

Σύμφωνα με τον κατάλογο οι ριγμένοι της υπόθεσης είναι οι αρχηγοί κρατών που κερδίζουν λιγότερα ακόμη και από έναν Ευρωπαίο Επίτροπο.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον πληρώνεται με 14.443 ευρώ μεικτά μηνιαίως, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ με 14.910 ευρώ μηνιαίως, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ με 17.016 ευρώ το μήνα και ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι με 17.280 ευρώ.

Στην τελευταία θέση της κλίμακας, βρίσκονται οι ευρωβουλευτές, με 7.957 ευρώ μηνιαίως και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 

SHARE