Τι θα γίνει με τις καθαρίστριες του «Πεντελικόν»;

pentelikonΤο ιστορικό ξενοδοχείο της Κηφισιάς «Πεντελικόν» ανακοίνωσε χθες αιφνιδίως ότι βάζει «λουκέτο» μετά από 88 χρόνια, με αποτέλεσμα να βρεθούν στον δρόμο 120 εργαζόμενοι. 

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους από τη νέα ιδιοκτησία, την ώρα που ουδείς γνωρίζει ποιο θα είναι το μέλλον του ξενοδοχείου.

Ωστόσο κανένας υπουργός, κανένας παρατρεχάμενος της «πρώτης κυβέρνησης της Αριστεράς»,  δεν πήγε να δει τι συμβαίνει με τους εργαζόμενους και τις καθαρίστριες του «Πεντελικόν» και να συμπαρασταθεί στον αγώνα τους.

Βλέπετε αυτοί δεν εργάζονται στο δημόσιο όπως οι – καθόλα σεβαστές – καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε προεκλογική «σημαία» και επέστρεψαν στην εργασία τους με τυμπανοκρουσίες, μόλις η ριζοσπαστική αριστερά  ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας.

Βλέπετε οι καθαρίστριες και οι άλλοι εργαζόμενοι του «Πεντελικόν» είναι πολίτες «δεύτερης κατηγορίας», όπως είναι οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα.

Ενός τομέα που έχει πληρώσει το «μάρμαρο» της κρίσης με 1,2 εκατ. ανέργους, χιλιάδες απλήρωτους και άλλους τόσους που δεν ξέρουν τι θα πει η λέξη «ασφάλιση».

Δυστυχώς η κυβέρνηση της Αριστεράς δεν δείχνει την ίδια ευαισθησία για αυτούς…

SHARE