Τι θα γίνει με την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ υποβιβάστηκε στη Football League, αλλά δύσκολα θ’ αγωνιστεί σε αυτή, αφού τα χρέη είναι πολλά, 35 εκατομμυρίων ευρώ. Όλα, λοιπόν, δείχνουν πως η ΑΕΚ θα καταλήξει στη Football League 2, δηλαδή την πρώτη ερασιτεχνική κατηγορία, μέσω της διαδικασίας της πτώχευσης, όπως αναφέρει το gazzetta.

Με την πτώχευση της ΠΑΕ ΑΕΚ, το σωματείο θα γίνει ερασιτεχνικό και από το συνολικό της χρέος, που υπολογίζεται στα 35 εκατ. ευρώ, θα μείνει μόνο το 10% που αντιστοιχεί στο ποσοστό της Ερασιτεχνικής στην ΠΑΕ. Δηλαδή περίπου 3,5 εκατ. ευρώ, συν τις οφειλές προς τους ποδοσφαιριστές.

Στη συνέχεια θα γίνει εκποίηση των λιγοστών περιουσιακών στοιχείων της ομάδας όπως είναι το πούλμαν, το αθλητικό υλικό και τα γραφεία και όσα χρήματα συγκεντρωθούν θα δοθούν στους πιστωτές, με τους εργαζόμενους και το Δημόσιο να έχουν προτεραιότητα, ενώ τα υπόλοιπα χρέη θα βαρύνουν φυσικά πρόσωπα.

Αν τελικά η ΑΕΚ πτωχεύσει και παίξει στη Football League 2, η κατηγορία μετά την αναδιάρθρωση θα περιλαμβάνει 96 ομάδες που θα είναι 66 από τη Δ’ Εθνική, 14’ από τη Γ’ Εθνική, οι δύο που θα πέσουν από τη Β’ Εθνική και 14 από τα τοπικά. Αυτές θα χωριστούν σε έξι ομίλους και έξι ομάδες θα ανεβαίνουν στη Football League.

Η ΑΕΚ δεν είναι υποχρεωμένη να παραμείνει τουλάχιστον δύο χρόνια στη Football League 2, αφού η διαδικασία εκκαθάρισης περατώνεται μέσα σε τρεις μήνες.

SHARE