Τι θέλει μία Συριζαία στη φωλιά των πλουσίων Ψυχικού- Φιλοθέης; Πάει για δήμαρχος η σύζυγος του Δ.Παπαδημούλη

 

Η Νάντια Σουμπασάκη, σύζυγος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Παπαδημούλη, κατεβαίνει υποψήφια Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού.

Η ανάμιξή της με τα κοινά σε επίπεδο δήμου υπερβαίνει τις τρεις δεκαετίες, καθώς εκλέγεται δημοτική σύμβουλος από το 1982. Είναι, δε, υποψήφια δήμαρχος για τέταρτη φορά στη σταδιοδρομία της.

Η κυρία Παπαδημούλη προέρχεται από τον επιχειρηματικό κόσμο. Από το 1976 δραστηριοποιείται στον χώρο της επικοινωνίας και των δημοσίων σχέσεων, ενώ το 1992 ίδρυσε τη δική της εταιρεία οργάνωσης και προβολής συνεδρίων και λοιπών εκδηλώσεων, την οποία και διηύθυνε επί περίπου μία δεκαετία. Από το 2003 εντάχθηκε ως διοικητικό στέλεχος στον Οργανισμό Αντισεισμικής Προστασίας.

Κεντρικό πρόβλημα για την κυρία Σουμπασάκη θεωρείται η υπερφορολόγηση των ακινήτων, η οποία βασίζεται σε εξωφρενικές αντικειμενικές αξίες, πολύ πάνω από τις τιμές της αγοράς. 

«Θα δώσουμε μάχη και ελπίζουμε να πάμε καλά. Αν και η περιοχή δεν έχει παράδοση στην Αριστερά, εμείς θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τον κόσμο. Θα επιδιώξουμε να ευθυγραμμιστούν οι αντικειμενικές αξίες με αυτές της αγοράς. Γι’ αυτή την πολύχρονη αδικία και φορολογική αφαίμαξη, εκτός από τις κυβερνητικές ευθύνες, έχει μεγάλη ευθύνη και η απερχόμενη διοίκηση που τη διευκόλυνε. Θα διεκδικήσουμε επίσης την ανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων, που κακώς καταργήθηκαν, για να ενισχυθούν το αίσθημα ασφάλειας των δημοτών, η προστασία των παιδιών, αλλά και ο δημόσιος χώρος και τα δημοτικά έσοδα. Στόχος μας είναι ακόμη η δημιουργία κοινωνικού ιατρείου και φαρμακείου και ενίσχυση του υποτυπώδους Κοινωνικού Παντοπωλείου που δημιουργήθηκε πρόσφατα. Συνεργασία με τους ιατρούς και φαρμακοποιούς, καθώς και τις επιχειρήσεις τροφίμων της περιοχής».

Στο τέλος του 2011 η κυρία Παπαδημούλη-Σουμπασάκη, –  πρώτη σε ψήφους -και με μεγάλη διαφορά- δημοτική σύμβουλος, ανεξαρτητοποιήθηκε από τον συνδυασμό του δημάρχου κ. Παντελή Ξυριδάκη.
Αποφάσισε να διαχωρίσει τη θέση της διαμαρτυρόμενη για «κραυγαλέα αθέτηση προεκλογικών δεσμεύσεων» σχετικά με την καθαριότητα, το πράσινο και την επέκταση των αδειοδοτήσεων για νυχτερινά κέντρα στην περιοχή του Φάρου Ψυχικού.

Η ίδια κατήγγειλε επίσης ότι ο πρώτος δήμαρχος του ενοποιημένου τριπλού δήμου δεν έδινε την πρέπουσα σημασία στα προβλήματα του Νέου Ψυχικού και της Φιλοθέης, ενώ, κατά τη γνώμη της, «η στελέχωση των βασικών πόστων διοίκησης του δήμου γινόταν με κριτήρια κομματικά και παρεΐστικα, όχι αξιοκρατικά».

SHARE