Τι απαντά η Μ. Χρυσοβελώνη για τον διορισμό της κόρης της

Στην κριτική που δέχθηκε για τον διορισμό της κόρης της και της γραμματέως της στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας, απαντά η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Η απάντηση

«Σε σχέση με ζητήματα αξιοκρατίας που έθεσαν και σήμερα κάποιοι σχολιαστές -καλόπιστοι και μη- θέλω να τους υπενθυμίσω πως τα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά προσόντα της κόρης μου, όπως και του καθενός μας, είναι δεδομένα. Δεν καθορίζονται από την καταγωγή ή την κομματική τοποθέτηση. Τα προσόντα αυτά ή τα έχουμε ή δεν τα έχουμε αποκτήσει μέσα από την πορεία του καθενός μας στη ζωή.

Προφανώς από αυτόν τον απλό κανόνα αξιοκρατίας κανένας δεν μπορεί να εξαιρέσει μια δικηγόρο με πολλές ξένες γλώσσες και μεταπτυχιακά, απλώς επειδή είναι κόρη μου. Κόρη πολιτικού προσώπου.

Αντίθετα δεν βλέπω καμία αξιοκρατία σε περιπτώσεις Υφυπουργών που διόρισαν στα ίδια τους τα υπουργεία διευθυντές με μόνο προσόν το απολυτήριο λυκείου! Εκείνοι λοιπόν που σήμερα κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, οφείλουν να εξηγήσουν δημόσια πως εννοούν την λέξη αξιοκρατία.

Πρέπει επίσης να τονίσω ότι η κόρη του πήγε στο γραφείο του κ. Καμμένου σε αντικατάσταση άλλων συνεργατών, οι οποίοι κρίθηκαν από τον κ. Καμμένο και απομακρύνθηκαν επειδή δεν διέθεταν προσόντα και ικανότητες. Η θέση της κόρης μου είναι υπηρεσιακή, όχι πολιτική και κυρίως προσωρινή. Παράλληλα έχει προβεί σε αναστολή της επαγγελματικής δραστηριότητας, που σημαίνει ότι για όσο διάστημα παραμείνει απασχολούμενη στο γραφείο του κ. Καμμένου δεν θα μπορεί να ασκεί επαγγελματικά την δικηγορία».

Διαβάστε επίσης:

Αυτή είναι η αξιοκρατία! Κόρη και γραμματέας της Χρυσοβελώνη, διορίστηκαν στο γραφείο του Π.Καμμένου!

SHARE