Τις… βόλεψε όλες ο Φρανσουά Ολάντ

 

Δεν αφήνει καλές εντυπώσεις στη Γαλλία η τοποθέτηση της πρώην συντρόφου του, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, στη θέση της υπουργού Οικολογίας και Ενέργειας από τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Οι Γάλλοι κρίνουν ότι ο Φρανσουά Ολάντ τόχει παρακάνει με τις πρώην του. Βόλεψε την Σεγκολέν Ρουαγιάλ σε ένα πανίσχυρο υπουργείο και επέβαλε την πρώην ερωμένη του Αν Ινταλγκό η οποία εξελέγη πρώτη δήμαρχος Παρισιού στις πρόσφατες εκλογές.
Γράφει χαρακτηριστικά η έγκυρη Le Monde:
«Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ υπουργός του Φρανσουά Ολάντ: Πώς να μη χαμογελάσει κανείς; Πώς να μη σκεφτεί όλα τα απίστευτα πράγματα που παρουσιάζει αυτή η κατάσταση; Ακούγοντας τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης να ανακοινώνει στις 2 Απριλίου ότι η Σεγκολέν Ρουαγιάλ έγινε υπουργός Οικολογίας είναι αδύνατο να μείνει κανείς απαθής.
Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ υπουργός του Φρανσουά Ολάντ. Ναι, πράγματι, όλα είναι απίστευτα σε αυτή τη φράση. Ενας πρόεδρος καλεί την πρώην σύντροφό του. Μια πρώην σύντροφος που παραλίγο να γίνει πρόεδρος. Ενα ζευγάρι ξανασυναντιέται στην πολιτικό σκηνή, μερικά χρόνια αφότου έγινε κομμάτια στην ιδιωτική ζωή.
Σε ηλικία 60 ετών, να λοιπόν που η Σεγκολέν Ρουαγιάλ γίνεται υπουργός για 4η φορά. Είκοσι χρόνια ακριβώς μετά τον διορισμό της στη θέση του υπουργού Περιβάλλοντος στην κυβέρνηση Μπερεγκοβουά. Τότε, ο Φρανσουά Ολάντ ήλπιζε να πάρει κι αυτός ένα υπουργείο, αλλά δεν τα κατάφερε. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω υπουργούς δύο άτομα από το ίδιο ζευγάρι, είχε δηλώσει τότε κατηγορηματικά ο πρόεδρος Φρανσουά Μιτεράν».
Το εξώγαμο παιδί

Οι φήμες οργιάζουν και πάλι για την σχέση του Ολάντ με την Αν Ινταλγκό και επιμένουν ότι οι δυό τους υπήρξαν ζευγάρι και έχουν έναν εξώγαμο γιό.
Το πιο απίστευτο είναι ότι ο Ολάντ είχε συστήσει την Ινταλγκό στην Βαλερί Τριερβελέρ, όταν εκείνη ήταν ακόμη στο πλάι του στο προεδρικό μέγαρο. Και η Σεγκολέν Ρουαγιάλ είχε σχέσεις με την Ζιλί Γκαγιέ, η οποία φωτογραφιζόταν δίπλα της και την στήριζε.

SHARE